Persberichten Rijn&Venen, 11.45 uur

Utrecht, 27-04-2007

Rijbewijs ingevorderd

MIJDRECHT Een 19-jarige automobilist uit Mijdrecht is afgelopen nacht omstreeks 00.20 uur op de Prinses Margrietlaan betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De Mijdrechter viel op omdat hij geen verlichting voerde.

Bij de staande houding bleek dat sprake was van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 685 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De Mijdrechter had pas een maand zijn rijbewijs en kon als beginnend bestuurder zijn rijbewijs direct weer inleveren.

Aangehouden voor diefstal fiets

MAARSSEN Een 18-jarige inwoner van Maarssen is afgelopen nacht omstreeks 05.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal. Politiemensen zagen aan de hand van camerabeelden dat de man bezig was, om met behulp van een betonschaar, het slot door te knippen van een damesfiets op de Safariweg.

Politiemensen gingen direct ter plaatse en kregen het signalement en de rijrichting via de telefoon door. De man kon vervolgens op Bisonspoor met de gestolen fiets worden aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bekeuringen voor niet dragen gordel

WOERDEN Op donderdag 26 april tussen 13.30 en 14.00 uur zijn bij een controle op het Wulverhorstpad twintig bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Daarnaast liep één automobilist tegen de lamp toen zijn naam werd nagetrokken in het opsporingsregister. Hij werd gezocht wegens een veroordeling in 2002 voor overtredingen van de Wegenverkeerswet. Hij moest nog dertig dagen gevangenisstraf uitzitten.

Bekeuringen voor snelheid

BREUKELEN Op donderdag 26 april tussen 21.00 en 22.15 uur zijn bij een controle op de Brugoprit ter hoogte van de E. de Ruijterstraat negen bestuurders bekeurd wegens overschrijding van de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u. De politie constateerde dat het aantal hardrijders de laatste paar maanden aanzienlijk is gedaald.