Senternovem


27-04-2007 | People - Programma Comité meeting

Op 20 april vond in Brussel een vergadering plaats van het Programma Comité voor het People programma. Namens Nederland woonde Anna Goedhart van EG-Liaison deze vergadering bij. Enkele interessante punten uit de vergadering:

KP7 - People

Voor de call van de Researchers Night zijn 76 voorstellen ontvangen. De call is gesloten op 3 april. De volgende call die zal sluiten in het People programma zijn de Marie Curie Awards. In juli 2007 zal het Werkprogamma 2008 voor het People programma worden aangenomen.

CO-Funding of Regional, National and International Programmes

De nieuwe call Co-Funding zal waarschijnlijk eind mei gepubliceerd worden, met een waarschijnlijke deadline op 19 februari 2008. Nationale programma's kunnen binnen deze oproep 40% van de kosten van de mobiele onderzoeker gefinancierd krijgen. Ook nationale programma's die zowel nationale als internationale beurzen hebben, kunnen meedoen, maar alleen de internationale fellowships worden vergoed. De co-fianciering moet ofwel het aantal fellowships vergroten, de duur van de fellowships verlengen of kwaliteit van het programma verbeteren. Nationale programma's die zich nu gaan openstellen kunnen ook meedoen, echter alleen de trans-nationale beurzen kunnen worden ge-cofinancierd. Gefinancierde programma's zullen het label: `Co-funded by Marie Curie Actions' krijgen.

Marie Curie International Research Staff Exchange Scheme (IRSES)

Deze nieuwe oproep in het WP 2008 is besproken. De call valt onder de `International Dimension' binnen het Marie Curie programma. Het gaat hierbij om korte uitwisselingen van onderzoekers tussen tussen 2 organisaties in de EU en 1 organisatie in een derde land. Daarnaast gaat het in deze nieuwe actie om een uitwisseling van `best practices" in HRM. De 2 EU organisaties kunnen zich ook in hetzelfde land bevinden. De uitwisselingen zijn tussen de 1 en 12 maanden en zowel ervaren onderzoekers als aio's kunnen uitgewisseld worden. Het project mag 2-4 jr. duren. Derde landen (bijv. VS, India, Canada etc.) betalen ook voor de eigen uitgewisselde onderzoekers (50-50 verdeling van de kosten).