Gemeente Bladel


Inspraakprocedure invulling Ganzestraat-Lange Schoor-Kerkstraat te Hapert ('t Pleintje Hapert)

Bouwplan voor 8 patiowoningen en 34 seniorenappartementen op de hoeklocatie die wordt omsloten door de Lange Schoor, Ganzestraat en Kerkstraat te Hapert. Op woensdag 23 mei 2007 vindt in café zaal 't Huukske te Hapert een informatieavond plaats, aanvang 19.30 uur.

In het kader van de pilot `Wonen in Bladel" zoekt de gemeente naar ontwikkelingsmogelijkheden voor woningbouw binnen de bestaande dorpsgrenzen. Over de invulling op de bouwlocatie die wordt omsloten door de Lange Schoor, Ganzestraat en Kerkstraat, heeft buurtoverleg plaatsgevonden en er zijn kaders vastgesteld waarbinnen een bouwplan word ontwikkeld.

Bouwplan

Architectenbureau Beusen Maas Verheijden uit Waalre heeft een bouwplan ontwikkeld voor 8 patiowoningen en 34 appartementen voor senioren. Woningstichting De Zaligheden neemt de ontwikkeling voor haar rekening. Naast deze woningen wordt centraal in het appartementencomplex een gemeenschappelijke gebruiksruimte opgenomen in het plan.

Omwonenden, de betrokken eigenaren, Woningstichting De Zaligheden en de gemeente hebben deelgenomen in de projectgroep die de wensen en eisen voor dit bouwproject hebben opgesteld. Bij de ontwikkeling van dit bouwplan is rekening gehouden met inpassing in het omliggende gebied. In tegenstelling tot eerdere berichten in de media heeft de welstandscommissie ingestemd met de bouwtekeningen die zijn voorgelegd.

Inspraak en informatie

Het gemeentebestuur is voornemens om met gebruikmaking van de in artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening toegekende vrijstellingsbevoegdheid aan dit project mee te werken. Alvorens hiervoor de formele procedure te starten, wil het gemeentebestuur iedereen de gelegenheid geven om op dit plan in te spreken.

De ontwerpbouwtekeningen met beeldimpressies liggen ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeenthuis. U kunt de beeldimpressies ook bekijken op de website van de gemeentel: www.bladel.nl. Kijk hiervoor onder Plannen en Projecten/Pilot Wonen in Bladel.

Op woensdag 23 mei 2007 wordt een inspraak/informatieavond georganiseerd. Deze wordt gehouden in de café 't Huukske aan de Kerkstraat 76 te Hapert, aanvang 19.30 uur. Van 1 mei tot en met 11 juni 2007 kan iedereen een schriftelijke inspraakreactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA Bladel. Ook bestaat de mogelijkheid om een mondelinge inspraakreactie te geven bij de Centrale Balie. Degenen die een inspraakreactie indienen, krijgen hierover een gemotiveerd standpunt van het gemeentebestuur.

Voor nadere informatie over de voorgenomen plannen kunt u terecht bij de heer C. van Hintum (tel. 361691) van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.


---