Gemeente Epe


Tien Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Epe

Ter gelegenheid van Koninginnedag reikte loco-burgemeester J. van Nuijs vrijdagochtend 27 april tien Koninklijke Onderscheidingen uit:


1) De heer J. Achterbergh (63) uit Vaassen Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Achterbergh is sinds 1973 lid van diverse werkgroepen van de onderwijsbond CNV. Daarnaast was hij van 1974-2002 voorzitter van de voetbal- en gymnastiekafdeling van sportvereniging VIOS. Verder is de heer Achterbergh o.a. actief voor de Stichting Broken Wings die de oorlogsgraven in Vaassen onderhoudt. Ook is hij lid van de Hervormde Jeugd Commissie en het Platform Erfgoed Epe. Daarnaast is hij beoordelaar van scheidsrechters voor de KNVB en vrijwilliger bij de Stichting Christelijk Onderwijs op Openbare Scholen Epe-Vaassen.


2) Mevrouw J.C.S. Langenberg - van Baak (68) uit Emst Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw Langenberg - Van Baak was vanaf 1972 voorzitter van de wandelvereniging W.S.V. Emst. Verder organiseerde ze wandeltochten voor deze vereniging. Vanaf 1980 is mevrouw Langenberg - Van Baak ook organisator van allerlei activiteiten rond sinterklaas. En van 1999-2006 was ze leider van een handwerkgroep die de opbrengsten gebruikt voor de Stichting Welzijn Ouderen.


3) De heer J.C. Braafhart (71) uit Epe Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Braafhart was van 1978 tot 2006 lid van de Beraadsgroep Financiën en beheer van de Regenboogkerk. Verder leidde hij de restauratie en verbouwing van de kerk en de bijgebouwen. Hij was initiatiefnemer en organisator van de rommelmarkt waarvan de opbrengst is voor mensen die in de knel zitten. Ook is de heer Braafhart vanaf 1983 als 2e voorzitter en secretaris betrokken bij Postduivenvereniging Juliana Heerde.


4) Mevrouw H.W. Braafhart- ten Broeke (69) uit Epe Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw Braafhart - Ten Broeke heeft zich vanaf 1976 ingezet voor de Regenboogkerk. Ze was voorzitter van de sectie evangelisatieperscampagne, ze nam deel aan de werkgroep gemeenteopbouw, ze was diaken en verrichtte activiteiten rondom de preekvoorziening. Ook was mevrouw Braafhart - Ten Broeke beheerder van het kerkelijk bureau van de Regenboogkerk. Verder was ze van 1986-2000 secretaris van MAVO 'De Haverkamp' in Epe.


5) De heer G.A. Cornelisse (67) uit Epe Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Cornelisse is vanaf 1975 betrokken bij woningstichting De Vier Dorpen. Hij was mede-oprichter, bestuurslid, secretaris en voorzitter van de toenmalige bewonerscommissie. Sinds 2000 is hij betrokken bij de huurdersraad van Triada. Daarnaast was de heer Cornelisse van 1975 -1990 bestuurslid, secretaris, voorzitter en vrijwilliger bij Wijkvereniging De Burgerenk. Ook heeft hij zo'n 15 jaar samen met zijn vrouw de wijkkrant bezorgd. Verder was hij oprichter van carnavalsvereniging De Eper Darpspompers en bestuurslid van Antennestichting VidorCai.


6) Mevrouw E.J. van Leeuwen - Meinders (82) uit Epe Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw Van Leeuwen - Meinders is vanaf 1975 vrijwilliger bij woon- en zorgcentrum De Speulbrink in Vaassen waar ze meedraait in de portiersdienst en de bibliotheekservice. Ook organiseert ze exposities en maakt ze de bloemstukken voor de feestdagen. De exposities en het bibliotheekwerk doet mevrouw Van Leeuwen - Meinders sinds 1984 ook voor woonzorgcentrum De Boskamp. Sinds 1994 biedt ze ook hulp aan vluchtelingen. Verder is ze vanaf 1979 actief lid van ANBO.


7) De heer F.G. Oldenhof (74) uit Epe Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Oldenhof is sinds 1985 vrijwilliger bij de H. Martinus Parochie Epe Heerde waar hij zorgt voor de opvang van een nieuwe pastor (verhuizing/inrichting) en waar hij uitvaartdiensten begeleidt. Ook was hij actief voor het 100-jarig jubileum van de parochie. Verder was de heer Oldenhof van 1986-1995 bestuurslid van de Ondernemersvereniging Epe. Verder is de heer Oldenhof vanaf 1994 betrokken bij het Veluws Streekmuseum waar hij hand- en spandiensten verricht. Hij was van 1983-2006 ook bestuurslid van het verzorgingscentrum de Klaarbeek.


8) De heer M. Rodijk (49) uit Vaassen Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Rodijk is sinds 1977 actief voor de Stichting Samenwerkende Scoutinggroepen Maarten en Margriet van Rossum. Hij is hopman, verzorgt de PR, houdt toezicht op gebouwen en is sinds 1995 voorzitter van het stichtingsbestuur. Daarnaast was hij groepsvoorzitter, penningmeester en ledenadministrateur van de Maarten van Rossumgroep.


9) De heer G. van Spijkeren (61) uit Oene Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Van Spijkeren is sinds 1978 diaken van de Hervormde Gemeente Oene. Verder was hij van 1982-1992 ouderling en vanaf 1994 ouderling-kerkrentmeester van deze kerk. Hij onderhoudt de oude dorpskerk en nam het initiatief om geld in te zamelen voor een tweede klok in de oude toren. Verder zet hij zich in voor de werving van vrijwilligers voor het beheer van het verenigingsgebouw. De heer Van Spijkeren was ook bestuurslid van de Oranjevereniging Oene en in 2001 was hij medeoprichter en spreekbuis van het Ondersteuningsteam IJsselvallei tijdens de MKZ-periode in Oene.


10) Mevrouw C. Kers -Tessemaker (64) uit Epe Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw Kers -Tessemaker was van 1975-2005 beheerder van het zondagsschoolgebouw in Epe. Hier maakte ze schoon en verzorgde de koffie. Verder was ze van 1977- 2002 vrijwilliger bij het Rooseveldhuis in Doorn als hoofd van de keuken tijdens de jaarlijkse vakantieweek voor minderbedeelden en ouderen. Ook is ze van 1984-2000 diaken geweest van de Goede Herderkerk in Epe. Mevrouw Kers - Tessemaker is nu nog bezoekdame namens de kerk en ze ondersteunt verplegend personeel in de Wendhorst in Heerde.