Gemeente Putten


Putten, 27 april 2007

Zes inwoners van Putten krijgen een lintje

Burgemeester mr. B.J. van Putten reikte op vrijdag 27 april 2007 koninklijke onderscheidingen (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer S. Renkema, mevrouw G. Vonk-Luigjes en mevrouw N.J. van Os-Timmerman. Daarnaast ontving de heer W. Kleijer de koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau), maar omdat de heer Kleijer in het buitenland was, bracht de burgemeester hem vrijdagochtend telefonisch op de hoogte. Ook de heer J.B. Voet ontving een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau); omdat zijn verdiensten zich in de gemeente Oostzaan hebben voorgedaan, reikte de burgemeester van Oostzaan de onderscheiding uit. De staats­ secretaris van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, mevrouw J.C. Huizinga-Heringa, reikte de koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer K. van de Langemheen.

De heer S. Renkema

De heer Renkema ontving de onderscheiding vanwege zijn (bestuurlijke) activiteiten sinds 1981 voor recreatie, kerkelijk leven, politiek, sport en cultuur en welzijn.

Mevrouw G. Vonk-Luigjes

Mevrouw Vonk werd onderscheiden vanwege haar (bestuurlijke) inzet sinds 1984 op het gebied van welzijn en kerkelijk leven.

Mevrouw N.J. van Os-Timmerman

Mevrouw Van Os ontving de onderscheiding voor haar (bestuurlijke) activiteiten sinds 1978 op het gebied van zorg en welzijn.

De heer W. Kleijer

De heer Kleijer werd onderscheiden, omdat hij vanaf 1970 (bestuurlijk) actief is (geweest) voor kerk, onderwijs, welzijn, economie en voetbalsport.

De heer J.B. Voet

De heer Voet ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inspanningen op het gebied van amateurastronomie. Sinds 1975 heeft hij zich op intensieve wijze ingezet voor de kennisoverdracht op het gebied van sterrenkunde en andere wetenschappelijke terreinen en voor de instandhouding en exploitatie van Vesta Publiekssterrenwacht in Oostzaan.

De heer K. van de Langemheen

De heer Van de Langemheen (dijkgraaf van het Waterschap) werd onderscheiden voor zijn beroepsmatige en daaraan gerelateerde activiteiten en voor zijn activiteiten op het gebied van welzijn, sport, politiek en landinrichting. Hij heeft in zijn hoofdfunctie een belangrijke rol gespeeld in het democratiseringsproces van de waterschappen. Verder heeft hij zich bestuurlijk ingezet voor de Unie van Waterschappen, de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei en de dijkgraven in Nederland. Ook heeft hij zich bestuurlijk ingezet voor de gemeentepolitiek en de Landinrichtingscommissie Nijkerk/Putten.