Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Stadsdeel ZuiderAmstel doet mee aan energiebesparing

Ambtenaren ZuiderAmstel doen mee aan energiebesparingscampagne In het kader van het project `Amsterdam Reduceert CO2' doet stadsdeel ZuiderAmstel als eerste stadsdeel mee aan een campagne om Amsterdamse ambtenaren bewust te maken van de mogelijkheden om energie te besparen. De campagne is ontwikkeld door ontwerpbureau Fix en wordt in samenwerking met ingenieursbureau Ebatech uitgevoerd. De campagne richt zich op gedragsverandering. Het doel van de campagne is om in zes weken tijd in beide stadsdeelkantoren 3,5 tot 5% energie te besparen ten opzichte van het gemiddeld verbruik in de eerste weken van 2007.

Om zoveel mogelijk energie te besparen en bewustzijn onder de medewerkers te verhogen, wordt een besparingswedstrijd gehouden tussen twee kantoren van stadsdeel ZuiderAmstel: Zwaansvliet en het President Kennedyplantsoen. Daarbij worden tal van middelen ingezet om energiebewustwording te stimuleren. Door middel van een energiemonitoringssysteem kan precies bijgehouden worden welk gebouw het meeste gas en elektriciteit bespaart.

Stadsdeel ZuiderAmstel doet meer aan energiebesparing Naast de campagne voor het personeel is ZuiderAmstel de laatste jaren bezig om energiezuinige maatregelen te treffen. Zo is het wagenpark vervangen door energiezuinigere auto's met roetfilter. In parken wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van elektrische vervoersmiddelen. In de stadsdeelkantoren en in het De Mirandabad zijn energiemonitoringsvoorzieningen geplaatst om energieverbruikspieken te kunnen traceren en aan te pakken. De koepel en de luchtbehandelingsinstallatie van het De Mirandabad zijn vervangen, waardoor alleen al in het eerste jaar de CO2-uitstoot met 400.000 kg is verminderd. Daarnaast zijn de PC-beeldschermen vervangen door energiezuinigere platte schermen. En ook bij de bouw van het nieuwe stadsdeelkantoor en de nieuwe werf worden energiezuinige en duurzame maatregelen getroffen. Om ook bewoners bewust te maken van hun energieverbruik en hoe energie te besparen, kunnen zij een gratis energieadvies aan huis krijgen, aanmelden kan via tel. 0800-3238437.