AutoRai

Toch voldoende Honda Civic Hybrids voor Nederland

(4/27/2007)
De zeer schone en revolutionaire Honda Civic Hybrid is een daverend succes in ons land. De vraag is zo groot dat Honda de productie verder opvoert. In totaal zijn er dit jaar ruim 1.500 Civic Hybrids beschikbaar. Ook voert Honda de productie van de Civic 5 deurs op om ook aan de enorme vraag naar dit zeer vooruitstrevende model te kunnen voldoen.

Voor de Honda Civic Hybrid liepen in de eerste maanden van dit jaar de levertijden op naar zes tot acht maanden. Vooral in Nederland is de vraag naar deze auto met de zuinige en schone hybrideaandrijving groot. Alleen al in mei worden er bijna 300 afgeleverd aan kopers. Door de verhoogde productie van de Civic Hybrid kunnen dealers nu vlot leveren.

Ook voor de vijfdeursversie van de nieuwe Civic waren de levertijden opgelopen naar vier tot zes maanden. Door de productie op te voeren is levering binnen vier weken nu mogelijk.

Energielabel A-Hybrid
Hij is gewoon te koop bij de Honda-dealer, de superschone, revolutionaire Civic Hybrid. Ogenschijnlijk een gewone Civic in sportieve sedanuitvoering, maar onderhuids een auto met zeer geavanceerde techniek, die de uitstoot aan schadelijke stoffen beperkt houdt tot slechts 109g/km (CO2), wat de helft minder is van een vergelijkbare auto met traditionele aandrijving. De grote kracht van de Civic Hybrid is dat het milieu voorop staat waarbij comfort, rijeigenschappen, prestaties, veiligheid, verbruik enz. daar niet onder lijden. De koper van de Civic Hybrid hoeft op geen enkele wijze een compromis te sluiten voor het feit dat het milieu hem/haar ter harte gaat. Mede dankzij een BPM-korting van ⬠6000 voor autoâs met een energielabel A-Hybrid (schoonste klasse) is de prijs slechts ⬠24.490,00. Rijden in deze Civic Hybrid is ongecompliceerd en zeer stil. Hij is zo zuinig dankzij de geavanceerde aandrijving, waarbij een 1,3-liter benzinemotor en een elektromotor een zeer hoge efficiency bereiken. Het is techniek die Honda tot in de finesses beheerst en waarmee het een grote ervaring heeft opgedaan. Honda heeft al meer dan 150.000 hybrideautoâs gebouwd en verkocht (in Japan, Amerika en Europa) waarvan een aantal exemplaren inmiddels probleemloos tweemaal het klokje rond heeft gereden. De Honda Civic Hybrid heeft een topsnelheid van 185 km/uur.

Honda Civic 5 deurs
De in 2006 geïntroduceerde nieuwe Civic is een revolutionaire auto die sportiviteit uitstraalt, ruimte en praktische mogelijkheden biedt, en een onderscheidend uiterlijk heeft. Vooral de gedurfde vormgeving blijkt een breder, maar vooral ook jonger publiek aan te spreken, dat bereid is meer uit te geven voor een auto met een hoger uitrustingsniveau. De gemiddelde leeftijd van de Civic 5-deurs rijder daalde en hiermee behoren de kopers van de nieuwe Civic tot de jongste consumenten in de doelgroep van het C-segment.

Honda & Milieu
Hybridetechnologie draagt bij aan de verlaging van de uitstoot van kooldioxide (CO ), een gas dat bijdraagt aan de opwarming van de aarde. De Civic Hybride produceert gemiddeld slechts 109 gram per kilometer en dat is nog ruimschoots onder de norm van 130 gram/km die de Europese Commissie voorstelt voor 2012.

Ook op andere fronten strijdt Honda al 10 tallen jaren voor de vermindering van kooldioxide in de atmosfeer. Een goed voorbeeld hiervan is de aanplant van bossen in Mongolië in China. Bomen zijn belangrijk voor het klimaat, omdat die CO opnemen en zuurstof produceren. Ontbossing op aarde is immers eveneens een factor waardoor het kooldioxidegehalte stijgt in de atmosfeer.

Op http://world.honda.com/environment uitgebreide informatie over Honda en het Milieu.