Gemeente Halderberge


Ook burmeester Osterloh onderscheiden tijdens lintjesregen (27 april 2007)

Tien ingezenetnen van Halderberge ontvingen op 27 april een koninklijke onderscheiding. Onder hen was burgemeester Osterloh. Speciaal voor hem kwam Commissaris van de Koningin der provincie Noord-Brabant, mevrouw J.R.H. Maij-Weggen, uit Den Bosch naar Halderberge.

Burgemeester A.F.W. Osterloh (61) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Osterloh is sinds 1986 werkzaam als burgemeester, aanvankelijk van de voormalige gemeente Hoeven en sinds de gemeentelijke herindeling in 1997 van de gemeente Halderberge. Tot zijn portefeuille behoren openbare orde en veiligheid, brandweer, kabinets-, bestuurlijke en juridische zaken, internationale betrekkingen, personeel en organisatie, handhaving (veiligheid en omgeving), coördinatie collegebeleid, informatie en communicatie (raadvlak met alle portefeuilles, representatie, regionale samenwerking (uitvoering door alle portefeuilles), burgerzaken, coördinatie integratiebeleid (raakvlak met alle portefeuilles) en drugs- en verslavingsbeleid.

Daarnaast vervulde en vervult hij diverse beroepsgerelateerde functies.

Mevrouw Buijs-Baart (Oudenbosch)
Benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau vanwege haat werkzaamheden als lid van de Ouderraad van het schoolbestuur Franciscus/Klimop van 1979 tot 1989, haar initiatief voor het oprichten van de Doopwerkgroep, haar voorzitterschap van 1982 tot 2003 van de stuurgroep Katechese Volwassenen, regio Oudenbosch, en haar inzet voor de werkgroep Rouw en verdriet (rouwverwerking). Daarnaast is zij de medeorganisator van de jaarlijkse BROEMdag (Breed overleg Ouderen en Mobiliteit) vanuit 3VO.

De heer De Boeck (Hoeven)
Benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet sinds 1962 van de jaarlijkse carnavalsoptocht van de Stichting Alterse Carnaval (Halsteren). Verder was hij van 1978 tot 1995 Bestuurslid van het Sint Janskoor en van 1982 tot 1992 Lid en 9 jaar secretaris van het Oranjecomité in Hoeven.
In 1985 was hij medeoprichter van de band Holsteiners en sinds 1986 vrijwilliger bij diverse lokale verenigingen waaronder het Hoevense Missie Comité, de plaatselijke kerk, Harmonie St. Cecilia en de Wijkvereniging De Brandestee. Ook is hij medeoprichter, lid en voorzitter (1993-2003) van het bestuur van de Stichting Fietsvierdaagse in Hoeven. Sinds 2003 is de heer De Boeck lid van de sponsorcommissie en de Routecommissie.

Mevrouw Kalis-Kok (Oudenbosch)
Benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau vanwege haar diverse activiteiten. Op 13-jarige leeftijd werd ze welpenleidster. Rond 1976 is zij begonnen bij Radio Westvaart en in 1982 was zij met haar man een van de initiatiefnemers bij de oprichting van de lokale omroep Oudenbosch en vanaf de gemeentelijke herindeling voor de Halderbergse Omroep Stichting (HOS), waarvoor zij wekelijks diverse programmas en uitzendingen samenstelt.

Mevrouw Keijzer-Sulkers (Oudenbosch)
Benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau vanwege haar inzet als diaken voor de Hervormde Kerk te Oudenbosch van 1971 tot 1979, haar bestuurslidmaatschap sinds 1978 is van de Werkgroep Gehandicapten Zuidwest-Brabant, en sinds 1980 haar werk voor de zendingscommissie van de Protestantse Gemeente in Oudenbosch.
Van 1990 tot 2000 doceerde zij naailes aan buitenlandse vrouwen bij de Internationale Vrouwengroep en sinds 1992 is ze bestuurslid van de Protestants Christelijke Ouderenbond Ook doceert zij naailessen aan verstandelijk gehandicapte meisjes bij de Stichting De Horizon.

De heer Konings (Bosschenhoofd)
Benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau vanwege het organiseren van het jaarlijkse jeugdkamp en van de jaarlijkse clubkampioenschappen van de Tennisclub Top Shot Bosschenhoofd. Verder is hij sinds 1989 secretaris en sinds 1 jaar voorzitter van voetbalvereniging DEVO en was hij gedurende anderhalf jaar zowel vice-voorzitter als secretaris van deze club. Hij heeft de vereniging door moeilijke tijden heen geloodst.
Ook is hij vrijwilliger bij de Midzomerfeesten in Bosschenhoofd en sinds 1980 als bestuurslid verbonden aan carnavalsvereniging De Smoorfreters. Daarnaast is hij sinds 1993 lid van de vrijwillige brandweer van Hoeven en Halderberge. Ook is hij medeoprichter en voorzitter van het Schaapsgilde.

De heer Menger (Hoeven)
Benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding echter uit handen van Burgemeester J. Pommer te Sint-Michielsgestel waar hij ook werkt. Vanwege zijn werkzaamheden voor het jeugdwielrennen in Nieuwegein, bestuurslidmaatschap van de belangenvereniging Middenstand Vreeswijk en van de oudercommissie van de Christelijke School Vreeswijk (dit alles tot 1980). Van 1980 tot 1990 was hij ook lid van de zendingscommissie via de Gereformeerde Kerk Dinteloord. Tevens bezocht hij mensen die eenzaam dan wel ziek waren of gewoon behoefte hadden aan bezoek.
Ook was hij van 1980 tot 1990 lid van de Oudercommissie van de Christelijke school Dinteloord en van 1984 tot 1990 initiatiefnemer/oprichter en penningmeester van de Winkeliers Belangvereniging Dinteloord. Hij was van 1985 1989 lid van het schoolbestuur van de Christelijke School met de Bijbel Dinteloord. Sinds 1990 is de heer Menger bestuurslid van de Vereniging van Witloftelersbelangen, bezorger van hulpgoederen bij kindertehuizen in Roemenië en is hij lid van de Kerkelijke reisgroep Uyl-Krabbendijke-Oekraïne.
Verder was de heer Menger van 1991 tot 1994 bestuurslid van de Woningbouwvereniging Ooltgensplaat, was hij van 1994-1998 bestuurslid van de Ondernemersvereniging Bergschenhoek en is hij sinds 2004 voorzitter van de Stichting Wielerbelang Sint Michielsgestel en bestuurslid van de Superprestige te Sint Niklaas, een internationale veldritorganisatie. Hij legt en onderhoudt contacten en werft sponsors.

Mevrouw Theunissen-Burm (Oud Gastel)
Benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau vanwege haar werkzaamheden als hulpdirigent en organist van het St. Ceciliakoor in Oud Gastel vanaf 1971, als vrijwilliger bij de Zonnebloem en medeorganisator van de jaarlijkse bootreis, als vrijwilligster bij het ziekentriduüm, en als invalkracht bij de parochie Standdaarbuiten en sinds 1991 organiste van een koor in Heerle. Verder is ze sinds 1992 leidster van het KVO-koor Sinds 1997 is ze medewerkster op het secretariaat van de parochie Oud Gastel en sinds 1998 begeleidster bij uitvaart- en trouwmissen van het r.-k. Kerkkoor HH Petrus en Paulus te Dinteloord.
Ook is ze invalorganist van het Koor van de Paulusparochie en invalkracht bij de Parochie Roosendaal. Ze is oproepbaar voor orgelbegeleiding bij rouw-diensten en bij kerkvieringen.

Mevrouw Timmermans-Huijbregts (Oud Gastel)
Benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Sinds 1974 bekleed mevrouw Timmermans-Huijbregts diverse functies binnen de tennisvereniging t Kèperke vanaf 1974.
Verder was ze van 1986 tot 2006 bestuurslid en commissielid van de Kring Roosendaal en vervolgens na de samenvoeging met de Kring Breda van het district West-Brabant van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB). In het bestuur was zij verantwoordelijk voor de portefeuille Wedstrijdtennis. Zij vertegenwoordigde haar district tevens op landelijk niveau binnen de bond.

Mevrouw Verhage-van den Bos (Hoeven)
Benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau vanwege haar inzet voor de mensenrechten. Eerst voor Amnesty in Denemarken en weer in Nederland wonende werd zij in 1986 voorzitter van de werkgroep Amnesty "HoutStand" in Halderberge. Ze verzorgt de correspondentie en onderhoudt de contacten, waaronder de contacten met het nationaal secretariaat van Amnesty in Amsterdam. Ze houdt zich tevens bezig met de PR en verzorgt het archief. Ze leest alle documentatie en zet zich in bij vele jaarlijkse acties, zoals benefietconcerten en braderieën. Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 27/04/2007