PvdA Rotterdam


PvdA tegen marktwerking in het Openbaar Vervoer

Vr 27 Apr 2007 - Redactie
PvdA tegen marktwerking in het Openbaar Vervoer

De afgelopen tijd zijn in diverse plaatsen in Nederland de gevolgen van marktwerking zichtbaar geworden. Veel onrendabele buslijnen worden wegbezuinigd, er wordt weinig geinvesteerd in de kwaliteit van de bussen en levert daarnaast veel arbeidsonzekerheid op bij het personeel.
Reden genoeg voor de PvdA om aan de bel te trekken, zeker nu er in de Tweede Kamer zich ook een meerderheid aftekent die van de verplichte marktwerking in het openbaar vervoer af wil. PvdA-raadslid Richard Moti: "Marktwerking kan hoogstens een middel zijn om beter openbaar vervoer te krijgen. Maar de ervaring tot nu toe leert dat de private busbedrijven alleen maar kijken naar hun winstcijfers, en niet naar het belang van de reiziger. Openbaar vervoer is er niet om winst te maken, maar om mensen te vervoeren!"

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag werd met brede steun een motie van de PvdA aangenomen waarin de gemeente Rotterdam zich uitspreekt tegen marktwerking in het openbaar vervoer en het college wordt opgedragen om dit Rotterdams standpunt aan het Kabinet en de Tweede Kamer mee te geven.
De PvdA in de Tweede Kamer zal zich in ieder geval inzetten om de marktwerking in het Openbaar Vervoer voor Rotterdam tegen te houden.

Dossiers


* Verkeer en Vervoer

* Richard Moti