Plan vrijwilligers krijgen lintje

27.04.2007 / 13:10 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Plan nederland

Plan nederland

PERSBERICHT

Plan vrijwilligers krijgen lintje

Amsterdam - Twee vrijwilligers van Plan Nederland hebben vrijdag een lintje gekregen. Wil Bakhuys (68) uit Laren en Jaap Metselaar (73) uit Haarlem zijn vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wil Bakhuys zet zich sinds 1986 in als vrijwilliger voor Plan Nederland. Ze was onder meer penningmeester van Plan in de regio 't Gooi.
De afgelopen jaren verzorgde mevrouw Bakhuys met haar team jaarlijks informatiebijeenkomsten. Hiervoor werden de sponsors van Plan uitgenodigd. Op het programma stonden lezingen over het werk van Plan in de ontwikkelingslanden. Op deze manier heeft zij een zeer nuttige bijdrage geleverd aan het informeren en betrokken houden van onze sponsors.
Een andere belangrijke activiteit van Wil Bakhuys is het coördineren van de tweejaarlijkse sponsoractie Zwemmen voor Water. In het jaar 2006 is dit evenement voor de negende keer georganiseerd in 't Gooi. Er hebben ongeveer 700 leerlingen van 14 scholen aan deelgenomen. Vele jaren heeft zij meegewerkt aan de organisatie van braderieën (bijv. met Koninginnedag), de Libelle stands en Kerst concerten.

Jaap Metselaar is eind jaren tachtig actief geworden als vrijwilliger voor Plan Nederland. Tot begin 2005 was hij regiocoördinator in de regio Haarlem. In deze functie gaf hij sturing aan de activiteiten van een team vrijwilligers. Als regiocoördinator fungeerde Metselaar als informatieknooppunt tussen de kantoororganisatie en de vrijwilligers uit zijn regio.
Een andere belangrijke activiteit van Jaap Metselaar is het coördineren van de sponsoractie Schaatsen voor Water. Daar deden de laatste keer 4300 leerlingen van 49 scholen in regio Haarlem aan mee. Metselaar spant zich in voor het enthousiasmeren van lerarenteams en leerlingen, legt contacten met de ijsbaan en met bedrijven voor busvervoer en betrekt zoveel mogelijk vrijwilligers voor het goed verloop van het evenement op de ijsbaan.


--------------------------------------------- Einde bericht
------------------------------------

Plan Nederland (www.plannederland.nl)
Plan werkt voor kinderen.
Plan Nederland is lid van Plan International, een wereldwijde, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die zich ten doel stelt de levenssituatie van kansarme kinderen, hun families en hun levensgemeenschappen blijvend te verbeteren. Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 46 programmalanden. Kindsponsoring vormt de basis van de organisatie.Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.


Noot voor de redactie,