Ingezonden persbericht


Persbericht

Jantje Beton Collectant in Den Haag haalt recordbedrag op

2007: Goed jaar voor de Jantje Beton Collecte

Utrecht, 27 april 2007. Een Haagse collectant heeft in zijn eentje een recordbedrag van ruim ¤ 1600 opgehaald voor JJantje Beton. De heer Knuppel, die al tien jaar collecteert voor Jantje Beton, heeft na een week hard doorlopen drie collectebussen vol gekregen met een totaalopbrengst van ruim ¤¬ 1600. Dit is bijna ¤ 1000,- meer dan het bedrag dat ddoor nummer twee, T. Pampiermole uit Winterswijk is opgehaald. De heer Knuppel wint hiermee een weekend weg in een bungalowpark, door Center Parcs aangeboden aan Jantje Beton. Dit jaar lijkt een goed collectejaar te worden, want uit de tot nu toe geregistreerde opbrengst blijkt dat er meer geld is opgehaald dan tijdens de collecte van vorig jaar.

Jantje Beton is zeer verheugd met de inzet van de heer Knuppel en alle andere collectanten. Met de opbrengst worden weer veel projecten gefinancierd die spelen voor kinderen mogelijk maken. In 2006 leverde de collecte ruim ¤ 1,7 miljoen op en de proggnose is dat de opbrengst van 2007 zo'n 4% hoger uitkomt. De collecte is zo opgezet dat de helft van de opbrengst naar de collecterende jeugdverenigingen gaat, en de andere helft door Jantje Beton wordt ingezet voor kinderen in Nederland die in de verdrukking dreigen te komen. Kinderen uit achterstandswijken, uit gezinnen die onder de armoedegrens leven of probleemgezinnen. Kortom, kinderen voor wie zorgeloos spelen nooit vanzelfsprekend is.

De heer Knuppel loopt de collecte voor zowel Jantje Beton als voor de scoutinggroep Ds. Ferguson in Den Haag en is al jaren een zeer gedreven collectant. 'Ik heb al vaker het hoogste bedrag opgehaald'. Hij trotseert rozenstruiken, waaraan hij zich openhaalt, en slaat maaltijden over om op het juiste moment aan te kunnen bellen. 'Juist als mensen eten moet je aanbellen, want dan zijn ze ten minste thuis. Ik neem 's morgens een pak drinken mee en een paar krentenbollen en ga tussendoor zo weinig mogelijk zitten'. Zijn vrouw ziet hem in de week van de collecte nauwelijks, want meneer Knuppel vertrekt 's morgens en komt pas 's avonds tegen half tien thuis. Dat hij met zijn enorme inzet een weekendje heeft gewonnen vindt hij 'leuk'. 'Ik heb ook al eens een Jantje Beton beeldje gekregen. Maar ik doe het voor Jantje Beton en voor de scoutinggroep'.

Jantje Beton stimuleert spelen in de buurt. Als kinderen spelen, hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei indrukken en ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat extra belangrijk. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om juist deze kinderen spelenderwijs voor te bereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Want door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

Noot voor de redactie /