Gemeente Wageningen

Twee bijzondere Wageningers ontvangen Koninklijke onderscheiding

Twee inwoners van Wageningen hebben vanmorgen een Koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester Geert van Rumund reikte vanmorgen om 11.15 uur in het Stadhuis van Wageningen de onderscheidingen uit aan mevrouw C.C. Albers-Bruijn en de heer W. de Groot. Na het officiële gedeelte konden familie, vrienden en bekenden de gedecoreerden feliciteren.

Mevrouw Albers-Bruijn is heden vice-voorzitter van het dagelijks bestuur van de Katholieke Belangenorganisatie voor Senioren in Gelderland (KBO). KBO Gelderland is een katholieke belangenorganisatie voor senioren van 50 jaar en ouder, gevestigd in Bemmel. Mevrouw Albers-Bruijn werkt binnen de wereld van de KBO hoofdzakelijk op provinciaal niveau maar onderhoudt ook landelijke contacten. Ook in de SBOG - de Samenwerkende Bonden van Ouderen in Gelderland - heeft zij als lid van de Beleidscommissie een belangrijke inbreng bij de beleidsontwikkeling.

Al vanaf 1975 houdt mevrouw Albers-Bruijn zich bezig met het medebesturen van diverse Wageningse organisaties. O.a. voor de Kruisvereniging, de Seniorenraad en de Stichting Welzijn Ouderen heeft zij zich vele jaren ingezet. Haar inzet en motivatie dwingen bij velen respect af. Mevrouw Albers-Bruijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer De Groot is reeds 50 jaar lid van de Hout- en Bouwbond CNV. In die 50 jaar heeft hij 28 jaar lang diverse bestuursfuncties uitgeoefend. Ook op regionaal en provinciaal niveau zette hij zich in als vertegenwoordiger van de afdeling Veluwezoom. De heer De Groot heeft zich in zijn loopbaan als vrijwilliger bij de Hout- en Bouwbond CNV met name ingezet voor het collectieve belang van de werknemers in de bouw- en houtsectoren in Nederland en in het bijzonder voor de leden van de Hout- en Bouwbond CNV.

Ook buiten de vakbond om heeft de heer De Groot oog voor de medemens en hulpbehoevenden. Zo reed de heer De Groot lange tijd meerdere keren per week naar Arnhem met diverse mensen die wegens ziekte allerlei behandelingen moesten ondergaan. Hierdoor heeft de heer De Groot een belangrijke voorbeeldfunctie voor zijn omgeving. De heer De Groot is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.