Gemeente Schiedam


April

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

27 april 2007

Vandaag, vrijdag 27 april, reikte de burgemeester van Schiedam, mevrouw W.M. Verver-Aartsen, in het kader van de algemene gelegenheid bij de viering van Koninginnedag aan vijftien Schiedammers een Koninklijke onderscheiding uit. Twee Schiedammers zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en dertien Schiedammers werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

15 burgers van Schiedam kregen vrijdag 27 april een lintje opgespeld door burgemeester Verver
foto: Jan van der Ploeg

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw J. Ketel Verduijn
Vanaf 1973 tot op heden is mevrouw Ketel-Verduin actief op kerkelijk en religieus terrein, maar ook op het gebied van Vrouwenwerk, de palliatieve terminale zorg en het gezinswerk.

De heer A.A. Jordaans
De heer Jordaans heeft sinds 1982 diverse activiteiten ontplooid op het terrein van kerk en het cultureel erfgoed van Schiedam, die ten goede komen aan de samenleving. Hij heeft zich bestuurlijk en uitvoerend ingezet, in het bijzonder voor de restauratie, het onderhoud en het behoud van de Westvestkerk en de Stichting Westvest90. Voorts heeft hij zich ingezet voor de Stichting Opbouw Schiedam.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau :

Mevrouw A.L. Vredenbregt-Jansen
Mevrouw Vredenbregt-Jansen is sinds 1971 pleegouder voor het centrum voor Pleegzorg/de Stichting Flexus. Samen met haar echtgenoot heeft ze meer dan 60 kinderen voor korte of langere tijd in haar gezin opgenomen. Het betreft hier kinderen die een moeilijke start maken doordat zij bijvoorbeeld drugsverslaafd zijn geboren of zijn mishandeld.
Daarnaast heeft zij meegewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe projecten binnen bovengenoemd centrum. Onlangs heeft zij in samenwerking met de Stichting Jeugdformaat een gezinshuis opgestart.

Mevrouw M. Boelhouwer
Mevrouw Boelhouwer is werkzaam als oncologieverpleegkundige in het Vlietlandziekenhuis.
Sinds 1 februari 1991 heeft zij deze nieuwe functie gestalte gegeven. Zij stond aan de wieg van de MOU (Multidisciplinaire Oncologische Unit), een regionale samenwerking van hulpverleners voor oncologische patiënten. Door haar inzet is er veel verbeterd in de zorg voor patiënten met een kwaadaardige ziekte in de regio Waterweg-Noord.

Mevrouw L.S. Mookhoek-Van Dam
Mevrouw Mookhoek heeft zich sinds 1946 met enkele onderbrekingen op diverse bestuurlijke terreinen ingezet voor de samenleving op het gebied van kerk, onderwijs, vrouwenemancipatie en cultuur. Ze is verbonden aan de vrijzinnige geloofsgemeenschap van de Nederlandse Protestanten Bond, de oecumenische werkgroep Schiedam-Noord tot 1999 en aan de Raad van Kerken (2003).

Mevrouw A.H.M. van der Linden-De Vette
Mevrouw Van der Linden is sinds 1965 actief op het gebied van onderwijs en welzijn. Van 1980 tot 2000 was zij bestuurslid van de Stichting Huishoudelijke Voorlichting en sinds 1982 is zij vrijwilligster en penningmeester bij de Zonnebloem de Veste. Ook is zij vele jaren lid geweest van het Schiedams Overleg Revalidatie.

De heer F. van der Vlugt
Ruim 45 jaar is de heer Van der Vlugt actief in de gymnastiek, eerst tot 1977 bij DOK en vervolgens tot op heden bij de Christelijke Gymnastiekvereniging Alliantie. Hij de coördinator voor het materiaal en organisator en leider bij jeugdkampen. Hij is lid van het algemeen bestuur en was nauw betrokken bij de renovatie van de gymzaal aan het Nijhofplein.
Ook verzorgt hij wekelijks damesconditietraining. Verder is de heer Van der Vlugt verbonden aan de Dienst Sport en Recreatie, waar hij de sportinstuif voor senioren 55+ verzorgt.

De heer B. Sleeuwenhoek
De heer Sleeuwenhoek is sinds 1952 nauw verbonden aan de hengelsport. Van 1962 tot 2002 is hij voorzitter geweest van de Hengelsportvereniging Schiedam en thans is hij penningmeester. Daarnaast vervulde de heer Sleeuwenhoek tal van functies op regionaal en provinciaal terrein.

De heer G.E. Stoker
De heer Stoker is sinds 1971 actief als vrijwilliger bij het Zeekadetkorps Jacob van Heemskerk in Schiedam. Deze vereniging heeft als doel de nautische interesse van de jeugd te vergroten door met de jeugd veel varende activiteiten te ontplooien.
De heer Stoker is verantwoordelijk voor het onderhoud van de schepen en de boten. Als hoofd timmerdienst verzorgt hij al het timmerwerk en brengt hij zijn kennis ook over op de jongeren.

De heer P.Tijsen
De heer Tijsen is sinds 1955 bestuurlijk actief op het terrein van politiek, onderwijs, ouderenwelzijn en -zorg, heemkunde, cultuur en wonen. Van 1965 tot 1998 was hij actief voor het Humanistisch Verbond. Sinds 1993 tot heden is hij voorzitter van de ANBO Schiedam. Van 1998 tot 2006 maakte de heer Tijsen deel uit van de gemeenteraad van Schiedam voor de fractie van de PvdA.

De heer J. Meijer
De heer Meijer is sinds 1984 lid en voorzitter van de Scoutinggroep Burgemeester van Haaren. Ook is hij sinds 1983 medeorganisator van de Brandersfeesten in Schiedam en daarbij voorzitter van de projectgroep Watersport Weekend Brandersfeesten. Ook is hij lid geweest van het Plaatselijk Contact Schiedam, gevormd door de vier scoutinggroepen in Schiedam.

De heer G. Deddens
De heer Deddens is werkzaam als ambulanceverpleegkundige bij de NWN Zuid-Hollandse Eilanden en Rotterdam. Daarnaast heeft hij zich vanaf 1980 tot heden vanuit de Hartstichting ingezet als vrijwillig instructeur, die hartreanimatiecursussen verzorgt in het Vlietlandziekenhuis.en bij bedrijven en andere instanties.

De heer P. van Wamelen
De heer Van Wamelen is van 1968 tot 1997 voorzitter geweest van de gymnastiekvereniging DOK (tot 1977) en daarna van de fusievereniging Alliantie.
Van 1988 tot 2006 was hij voorzitter en kaderlid van de ondernemingsraad van Damco Netherlands en lid van de centrale ondernemingsraad van Nedloyd. Ook is hij tien jaar diaken geweest van de gereformeerde kerk in Schiedam en is hij lid van het dagelijks bestuur van de Stichting Gereformeerd Jeugdhuis. Ook maakt hij thans deel uit van de Sportraad van de gemeente Schiedam.

De heer R. Wolters
De heer Wolters is niet alleen bekend als journalist in de regio Rijnmond dankzij zijn vele columns en historische terugblikken, met name over Rotterdam, maar maakt zich ook zeer verdienstelijk in het sociaal leven. Hij heeft grote resultaten geboekt met bekende inzamelacties voor goede doelen, zoals de Daniel de Hoed Kliniek en het Sophia Kinderziekenhuis. Ook is hij als vrijwilliger verbonden aan de Vogelklas Karel Schot in Rotterdam en aan de Stichting de Croosboot.

De heer H.J. Nieuwenhuis
De heer Nieuwenhuis is sinds 1964 bestuurlijk actief op het gebied van sport, cultuur, welzijn en kerkelijk leven. Van 1972 tot heden is hij bestuurslid en secretaris (1999) van het Rayon Delfland en vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Bond. Hij is jurylid en hoofd jurylid bij gymnastiekwedstrijden. Sinds 1980 is hij scheidsrechter bij de Cricket en Footballclub Hermes DVS. Ook maakt hij onder meer deel uit van de concertcommissie van de Stichting Westvest90 en is hij bestuurslid en ledenadministrateur bij de vrijzinnige geloofsgemeenschap van de Nederlandse Protestanten Bond.