Gemeente Geertruidenberg


Tien inwoners gemeente Geertruidenberg krijgen een lintje

Lintjesregen op vrijdag 27 april

Dit jaar zijn bij de Algemene Gelegenheid (ofwel de Lintjesregen) tien inwoners uit onze gemeente gedecoreerd. Eén inwoner zal zijn Koninklijke Onderscheiding opgespeld krijgen door de Minister van Defensie, de heer E. van Middelkoop. Negen inwoners hebben hun Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester M.J.A. Meijer van Geertruidenberg in het gemeentehuis te Raamsdonksveer om 10.45 uur.

De volgende personen zijn onderscheiden:

De heer A.H. van Avendonk

Adrianus Henricus (Jos) van Avendonk

Vijfhoevenlaan 14

4941 BG Raamsdonksveer

45 jaar.

De heer Van Avendonk is sedert 1974 een actief lid van Harmonie De Eendracht in Raamsdonksveer. Hij verzorgt onder andere het muziekarchief en is lid van de muziekcommissie. Hij wordt omschreven als een onmisbare schakel binnen de vereniging. Evenlang is hij actief lid van muziekvereniging Switch in Raamsdonksveer. Van deze laatste vereniging is hij penningmeester.

Vanaf 1979 verricht hij vrijwilligersactiviteiten binnen zijn werkkring bij Defensie.

Tot slot is de heer Van Avendonk sedert 1996 actief als secretaris van visvereniging t Loze Vissertje en is hij penningmeester van visfederatie Alm en Biesbosch.

De heer Van Avendonk wordt aangemerkt als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (Ordereglement, art.
2.2.a). Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer S.F. Boons

Simon Franciscus Boons

Korenbloemstraat 8

4941 BS Raamsdonksveer

80 jaar.

De heer Boons was gedurende zijn arbeidzame leven in dienst van Defensie.

Hij was dé grote initiator en drijvende kracht bij het oprichten van het museum van het korps Commandotroepen, het Commando Museum. En vanaf 1965 heeft hij zich als actief vrijwilliger ingezet voor dit museum, dat naar hem vernoemd is. Zelfs op hoge leeftijd is hij nog actief. Door hem zijn vele duizenden dienstplichtige commandos en beroepsmilitairen gevormd en onderwezen over het verleden en het belang om onze vrijheid te behouden door ervoor te strijden en de democratische waarden van onze samenleving te blijven verdedigen.

De heer Boons wordt aangemerkt als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (Ordereglement, art. 2.2.a). Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Boons zal zijn Koninklijke Onderscheiding op deze ochtend ontvangen uit handen van onze Minister van Defensie, de heer E. van Middelkoop, op het Ministerie van Defensie in Den Haag.

De heer W.M.A. van Gils

Wilhelmus Marinus Adrianus (Willem) van Gils

Koestraat 37

4931 CP Geertruidenberg

53 jaar.

De heer Van Gils is sinds 1985 voorzitter van Hengelsportvereniging Ons Genoegen. Hij fungeert daarnaast als vraagbaak op bestuurlijk (hengelsport)gebied door zijn werkzaamheden op lokaal en op districtsniveau. Hij besteedt veel aandacht aan jeugdeducatie waarbij natuur en milieu ruime aandacht krijgen. Hij neemt het voortouw in schoonmaakacties van de omgeving van de viswateren in de gemeente en heeft zich ingezet voor het aanbrengen en onderhouden van vissteigers in De Veste in Geertruidenberg. Daarnaast is hij sinds 1995 penningmeester van de Federatie van hengelsportverenigingen De Maas. Hij zette zich in voor de fusie van De Maas met de Delta en de Randstad tot een nieuwe Federatie van Hengelsportverenigingen Zuid-West Nederland met circa 113.000 hengelaars. Sedert 2002 is hij bestuurslid van deze federatie.

Van 2002 tot 2004 was hij voorzitter van het district Noord-Brabant van de Federatie Zuid-West Nederland, en tot slot is hij vanaf 2002 lid van de Financiële Beleid Advies Commissie (FIBAC) van de landelijke hengelsportorganisatie Sportvisserij Nederland.

De heer Van Gils wordt aangemerkt als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (Ordereglement, art. 2.2.a). Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn totale bijzondere verdiensten wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer D.D. Hendrikx

Dominicus David (Mines) Hendrikx

Stadsweg 11.59 (Mauritsstaete)

4931 HV Geertruidenberg

71 jaar.

De heer Hendrikx is sedert 1964 actief op het terrein van watersport en historie.

Hij was van 1964 tot 1998 actief lid van Watersportvereniging De Dongemond. Hij was van 1964 tot 1989 bestuurslid, waarvan de laatste 4 jaar voorzitter. Van 1969 tot 1991 was hij bestuurslid en sedertdien is hij actief lid van watersportvereniging De Donge. Daarnaast is hij vanaf 1993 actief lid van de Oudheidkundige kring Geertruydenberghe; hij is lid van de archeologische werkgroep en verricht allerlei hand- en spandiensten. Sedert 1996 is hij actief lid van de re-enactmentgroep Bergsche Battery.Bovendien is hij binnen Mauritsstaete actief: hij organiseert o.a. biljartmiddagen en rikconcoursen.

De heer Hendrikx wordt aangemerkt als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (Ordereglement, art. 2.2.a). Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H.L. van Hoorn

Hilbrand Luurt van Hoorn

Benraatshoef 42

4941 TM Raamsdonksveer

65 jaar.

De heer Van Hoorn was vanaf 1976 bijna 20 jaar penningmeester van EHBO-vereniging Dongemond in Raamsdonksveer, sedert 1995 is hij secretaris van deze vereniging. Hij staat meer dan 16 jaar klaar als EHBOer bij diverse grote evenementen. Sinds 1994 houdt hij zich bezig met jeugd-EHBO: hij verzorgt EHBO-cursussen op basisscholen en BHV-cursussen bij bedrijven en neemt ook examens af. Sinds 2000 is hij kaderinstructeur voor de Eerste Hulp, Reanimatie, AED en Jeugd-A. Tussen 1980 en 2000 was hij tevens 20 jaar penningmeester van het EHBO-district Noord-Brabant.

In de periode van 1978 tot 2002 speelde hij de rol van Zwarte Piet bij de Sint Nicolaasviering op basisschool De Ruif. Tot slot was hij van 1979 tot 1989 penningmeester van Scouting Mafeking.

De heer Van Hoorn wordt aangemerkt als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en iemand die anderen heeft gestimuleerd (Ordereglement, art. 2.2.a). Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn totale activiteiten wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer T.J.B.M. Jansen

Theophanus Jan Baptist Maria (Theo) Jansen

De Bossen 17

4941 JS Raamsdonksveer

61 jaar.

De heer Jansen was werkzaam als directeur van Zorgcentrum Het Hoge Veer. Daarnaast vervulde hij diverse maatschappelijke activiteiten.

Van 1985 tot 1990 was hij lid en een aantal jaren voorzitter van de Oudervereniging van basisschool De Ruif. Sinds 1987 is hij een zeer actief en gewaardeerd vrijwilliger bij de R.K. Parochie O.L.V. Hemelvaart in Raamsdonksveer. Hij is onder meer lector en gaat voor in de avondwake, en tevens is hij voorganger in vrijwilligersdiensten. Hij was onder andere voorzitter van de interparochiële vereniging en projectleider van de kinderbegraafplaats.

Sinds 1993 is hij vrijwilliger bij de Rotary International en actief voor vele projecten. Van 2000 tot 2005 was hij lid van de Raad van Toezicht van Rabobank De Dongemond, en na de fusie was hij aansluitend tot oktober 2006 lid van de Ledenraad van Rabobank Amerstreek.

Sinds 2002 is hij lid van de klachtencommissie van Stichting De Wijngaerd in Made, en vanaf 2004 fungeert hij enkele uren per week als vrijwillig chauffeur van de buurtbus.

De heer Jansen wordt aangemerkt als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (Ordereglement, art. 2.2.a). Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn totale verdiensten wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw P.J. Kanters-van den Kieboom

Petronella Johanna (Nelly) Kanters-van den Kieboom

Commandeurstraat 17

4931 CL Geertruidenberg

75 jaar.

Mevrouw Kanters-van den Kieboom maakt zich in het bijzonder verdienstelijk voor het welzijn van zieken en ouderen.

Vanaf 1981 is zij leider van de Welfare handwerkclub van De Zonnebloem. In de periode van 1983 tot 1996 was zij bestuurslid van De Zonnebloem, afdeling Geertruidenberg en ook vertegenwoordiger in het regiobestuur. Zij collecteerde jaarlijks voor verscheidene goede doelen zoals De Zonnebloem, de Nierstichting, de Hartstichting, het Oranjecomité en het Koningin Wilhelminafonds. Daarnaast is zij vrijwilliger geweest bij de Openbare Bibliotheek in Geertruidenberg. Tot slot is zij in verpleeghuis De Riethorst in Geertruidenberg al jaren op woensdagavond ondersteunend actief voor de club De Helianten.

Zij wordt betiteld als een goed voorbeeld voor de maatschappij en de medemens.

Mevrouw Kanters-van den Kieboom wordt aangemerkt als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd (Ordereglement, art. 2.2.a). Gelet op de aard, duur, en uitstraling van haar inspanningen wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw J.G. van Strien-Oome

Johanna Gerdina (Jannie) van Strien-Oome

Raadhuisstraat 3

4944 VE Raamsdonk

61 jaar.

Mevrouw Van Strien-Oome is sinds 1972 actief op het gebied van welzijn en cultuur binnen de kern Raamsdonk.

Zij werd in 1967 lid van de Raamsdonkse Vrouwen Vereniging, waar zij van 1972 tot 1994 voorzitter was. Vanaf 1985 was zij 10 jaar bestuurslid van de Stichting Raamsdonkse Karnaval, en 20 jaar was zij organisator van de Buurtliedverkiezing. Bij haar afscheid in 2005 werd zij door de jeugd gekroond tot Miss Buurtlied. Sedert 1998 is zij mede-organisator van het Smartlappenfestival in Raamsdonk.

Mevrouw Van Strien-Oome wordt aangemerkt als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (Ordereglement, art. 2.2.a). Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van haar totale verdiensten wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.W. van Velzen

Jan Willem van Velzen

Gouverneurslaan 51

4931 XX Geertruidenberg

61 jaar.

De heer Van Velzen heeft zich - samen met zijn echtgenote - actief ingezet voor de gemeenschap van Geertruidenberg op het terrein van sport, welzijn, politiek en zorg.

Van 1976-1985 was hij voorzitter van het Zomeravondvoetbal. Van 1988 tot 1993 was hij voorzitter van het Jeugdvakantiewerk; evenlang was hij actief voor het comité van de Pinksterie Geertruidenberg. Van 1987 tot 2005 was hij organisator van de Avondvierdaagse in Geertruidenberg. Tussen 1988 en 1990 was hij gemeenteraadslid namens de politieke partij Aktie 80 Geertruidenberg. Hij coördineerde de collecte en was ook collectant voor de Kankerbestrijding in de periode van 1989 tot 2006.

Van 1990 tot 1995 was hij bestuurslid en drie jaar penningmeester en voorzitter van de Welzijnsraad, en van 1992 tot 1997 was hij voorzitter van de Raad Ouderenwelzijn Geertruidenberg. Van 1993 tot 1997 was hij penningmeester van de Regionale Stichting Ouderenwelzijn Dongemond.

Sinds 2000 is hij als computerbegeleider vrijwillig actief bij de Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg (SWOG). Vanaf 2002 is hij lid van de steunfractie van Keerpunt 74, in 2004 was hij voorzitter van het Gehandicaptenplatform van de gemeente Geertruidenberg en sinds 2004 is hij vrijwilliger bij Stichting De Riethorst Stromenland als rolstoelbuschauffeur en begeleider bij uitstapjes van verpleeghuispatiënten.

De heer Van Velzen wordt aangemerkt als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (Ordereglement, art. 2.2.a). Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn totale activiteiten wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tegelijkertijd zal ook zijn echtgenote Koninklijk worden onderscheiden.

Mevrouw I.R.E. van Velzen-de Vlieger

Ivonne Rosalia Eugenia van Velzen-de Vlieger

Gouverneurslaan 51

4931 XX Geertruidenberg

58 jaar.

Mevrouw Van Velzen-de Vlieger heeft - samen met haar echtgenoot - een drietal decennia (bestuurlijke) activiteiten ontplooid voor de Geertruidenbergse samenleving op het gebied van welzijn en zorg.

Zij was van 1976 tot 1985 vrijwilliger bij het Zomeravondvoetbal, waarvoor zij hand- en spandiensten verrichtte. Van 1986 tot 1995 was zij voorzitter van de activiteitencommissie van de Raad Ouderenwelzijn Geertruidenberg (onderdeel van de Regionale Stichting Ouderenwelzijn Dongemond). Van 1987 tot 2005 was zij actief bij de organisatie van de Avondvierdaagse in Geertruidenberg en in de periode van 1989 tot 2006 was zij coördinator van de collecte voor de Kankerbestrijding, en was zij ook collectant.

Zij is sinds 1997 vrijwilliger bij de Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg (SWOG). Vanaf 2004 is zij vrijwilliger bij het scootmobielproject vanuit het Gehandicaptenplatform Gemeente Geertruidenberg en is zij tevens vrijwilliger bij de Stichting De Riethorst Stromenland waar zij uitstapjes van verpleeghuispatiënten begeleidt.

Mevrouw Van Velzen-de Vlieger wordt aangemerkt als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (Ordereglement, art. 2.2.a). Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van haar totale verdiensten wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.