Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 april 2007

Verkeerscontrole "Blue West"

Enschede

De politie, wijkbureau West, heeft op donderdag 26 april een verkeerscontrole gehouden genaamd "Blue West". Tijdens de controle, die herhaaldelijk zal plaatsvinden, werd samengewerkt met de Douane, Belastingdienst, Milieupolitie, Stadswachten, Rijkswaterstaat en de Parketpolitie. Doel van de controles is het zichtbaar aanwezig zijn in de wijk en om zodoende ongewenst gedrag in het verkeer te ontmoedigen. Op alle plekken, die uit wijkscans en enquêtes naar voren zijn gekomen, werd gecontroleerd.

De resultaten van de controle waren in grote lijnen;

- Verkeerscontrole Usselerrondweg, Weth. Beverstraat, Burg. Van Veenlaan, Haaksbergerstraat (Usselo en ter hoogte van het Janninkscomplex) waarbij in totaal 140 bekeuringen werden geschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, niet dragen van de helm, niet hands-free bellen, niet geldige APK / rijbewijs / verzekering. - Snelheidscontrole aan de Kanaalstraat, Auke Vleerstraat en Boekeloseweg. 900 passanten en 190 bekeuringen. Hoogst gemeten snelheid binnen de bebouwde kom was 92 km/uur. - Aan de Twekkelerbeekweg heeft de politie 33 bekeuringen geschreven voor het negeren van een geslotenverklaring - Gedurende de hele dag heeft de politie bij 330 bestuurders een alcoholtest afgenomen. Geen overtredingen. - De parketpolitie heeft 1 persoon aangehouden die nog 25 dagen gevangenisstraf uit moest zitten. Verder heeft zij twee boetes geïnd van in totaal 215 Euro en drie vonnissen betekend. - De milieupolitie schreef 17 bekeuringen uit voor het niet juist aanbieden van huisafval. In het kader van de Visserijwet werden drie bekeuringen geschreven en 1 persoon gewaarschuwd. - De douane bekeurde drie personen die niet voldeden aan de belastingplicht. - Een woning aan de Rembrandtlaan met krakers werd ontruimd.

Verder werd er door de politie intensief gesurveilleerd op diverse plekken die als aandachtpunt waren aangedragen door wijkbewoners. Deze plekken waren onder andere; - Hangplekken van jeugd
- Winkelcentra
- Parken
- Scholen met betrekking tot parkeeroverlast - Plekken waar overlast is van hondenpoep en zwerfvuil (07-050949)

Verkeersongeval met letsel

Vriezenveen

Op vrijdag 27 april vond om 8.33 uur op de kruising Veenschapsweg / Bovenlandweg in Vriezenveen een aanrijding tussen twee auto's plaats. Een 49-jarige automobilist uit Geesteren reed over de Veenschapsweg en verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 54-jarige bestuurder uit Vriezenveen, komende van de Bovenlandweg. De van rechts naderende automobilist botste met de voorkant van zijn auto tegen de rechterzijde van de auto van de 49-jarige man uit Geesteren. Laatstgenoemde belandde in de sloot langs de Bovenlandweg, terwijl het andere voertuig bleef hangen ter hoogte van de duiker van dezelfde sloot. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie maakt een proces-verbaal op. (07-054482)

Gerdien Rotgers en Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --