Gemeente Leudal


Lintjesregen in Leudal

Op vrijdag 27 april heeft burgemeester Zuidgeest voor het eerst namens de gemeente Leudal de lintjes uitgereikt ter gelegenheid van Koninginnedag. Dat de gemeente Leudal een gemeente is met veel actieve en betrokken inwoners blijkt wel uit het feit dat er dit jaar maar liefst 9 lintjes worden uitgereikt. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats in CC de Zaal in Heythuysen. Naast decorandus (en partner) waren ook de familieleden, overige betrokkenen en het gemeentebestuur aanwezig. Het seniorenorkest Leudal en Thornerkwartier heeft gezord voor de muzikale omlijsting.

De volgende mensen mochten een onderscheiding in ontvangst nemen:


- De heer Naus uit Hunsel

- De heer Timmermans uit Neer

- De heer Jentjens uit Horn

- Mevrouw Jong uit Ell

- Mevrouw Van Pol-Leunissen uit Baexem

- De heer Schreurs uit Haelen

- Mevrouw Camp-Geelen uit Kelpen-Oler

- De heer Heffels uit Heythuysen

- De heer Jochems uit Horn

Informatie gedecoreerden:

De heer P.J.S. (Piet) Naus uit Hunsel
De heer Naus (70) is vanaf 1950 actief bij het Gregoriaanse Kerkkoor in Nunhem. Op dit moment is hij actief bij het kerkelijk mannenkoor van de parochie H Jacobus de Meerdere in Hunsel. Verder maakt hij sinds 2004 deel uit van het Dekenaal Gregoriaans Gelegenheidskoor. Ook was de heer Naus vele jaren bestuurslid en vice-voorzitter van de fanfare St Cecilia in Hunsel en vanaf 1974 kaderlid van de Reddingsbrigade Weert. Vanaf 1968 hij lid van de EHBO vereniging in Hunsel en vanaf 1994 bestuurslid van de zwemvereniging in Wessem. De heer Naus is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer P.J. Timmermans (Piet) uit Neer
De heer Timmermans (78) is in de periode 1962-2006 op een aantal terreinen actief geweest. Vanaf de 60'er jaren was hij actief lid van de EHBO-vereniging Neer en vanaf 1979 medeoprichter en actief lid van beugelclub Onder-Ons. Hij heeft de jeugd in de sport opgeleid wat leidde tot een tiental nationale kampioenschappen. Tot 2006 was hij lid van de heemkundevereniging Oos Naer in Neer, waar hij voorzitter was van de werkgroep genealogie. Ook is de heer Timmermans beheerder van een website. Via deze site blijft de gemeenschap Neer en vele oud-Nerenaren in het buitenland wonen op de hoogte van het reilen en zeilen van het dorp en haar inwoners. Eveneens voorziet de heer Timmermans velen van informatie op het gebied van genealogie. De heer Timmermans is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer L.T. Jentjens (Leo) uit Horn
De heer Jentjens (71) is erg actief op het terrein van het kerkelijk leven, cultuur en welzijn. Zo is hij vanaf 1959 hoofd van de acolieten en vervangend koster van de Martinuskerk in Horn. Hij is verzorger en onderhouder van het St. Jozefkapelletje in Horn, organisator van de intocht van Sint Nicolaas en Sint Martinus, bestuurslid, secretaris en penningmeester van de gezamenlijke buurtverengingen en bestuurslid van de buurtvereniging de Molens Horn. Ook is de heer Jentjens adviseur voor jeugd en ouderen bij het invullen van belastingformulieren. In de jaren '80 was de heer Jentjens (crisis)opvanger voor adoptiebaby's en vanaf 1990 opvanger voor de oudere jeugd en secretaris-penningmeester van het Groene Kruis. De heer Jentjens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw V.C. Jong (Veronica) uit Ell
Mevrouw Jong (64) maakt zich in het bijzonder verdienstelijk als opvangmoeder van pleegkinderen. Vanaf 1980 heeft zij - naast haar vier eigen kinderen - pleegkinderen in huis. Met grote gedrevenheid biedt zij onderdak en opvang aan een groot aantal kinderen met een problematische achtergrond. Kinderen worden zowel door officiële instanties als door wanhopige ouders/familie voor opvang aangeboden. Er is altijd plaats voor een kind in de knel. Gemiddeld heeft zij er tien in huis. In dit kader maakt zij ook deel uit van een klankbordgroep voor pleegouders. Daarnaast houdt zij zich bezig met de opvang van dieren. Zij is vanaf 1989 beheerder van het Ponyrusthuis Stichting Op Herme, waar aan oude en vaak verwaarloosde pony's en overige huisdieren opvang wordt geboden. Op de kinderen heeft het contact met dieren een therapeutische werking. Mevr. Jong is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw C.M. van Pol-Leunissen (Mia) uit Baexem
Mevrouw Van Pol-Leunissen (71) heeft diverse activiteiten ontplooid op het terrein van ZijActief, cultuur en het kerkelijk leven. Mevr van Pol-Leunissen is vanaf 1992 lid van ZijActief, waarvan drie jaar als voorzitter. Vanaf 1991 tot heden is zij bestuurslid van gemengd zangkoor Con Amore en voorzitter van het parochiële koor. Tevens is zij bestuurslid van de parochie H Johannes de Doper Baexem en bestuurslid van de gehandicaptenorganisatie Speravi. Mevrouw Van Pol-Leunissen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer W. Schreurs (Wiel) uit Haelen
De heer Schreurs (54) is op verschillende terreinen actief, met name voor de Harmonie Philomena uit Haelen. Vanaf 2004 is hij vice-voorzitter en sinds 1996 bestuurslid en voorzitter van de commissie Jeugd en Opleiding. Vanaf 1993 organiseert de heer Schreurs het Solistenconcours en is hij de kartrekker bij de organisatie van buitenlandse reizen. Vanaf 1980 is hij tevens actief lid van Biljartclub De Sjtevel, waarvan sinds 1997 als secretaris. Ook is hij vanaf 1991 lid en penningmeester van de beheerraad van Kreato. De heer Schreurs was gedurende een 10 jaar betrokken bij de activiteiten van het tour-toto spel, waarvan de opbrengsten naar een kinderdagverblijf en de jeugd van de wielerclub en plaatselijke voetbalvereniging gingen. De heer Schreurs is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw A.E.J.M. Camp-Geelen (Anna) uit Kelpen-Oler Mevrouw Camp-Geelen (50) vangt als pleegouder sinds 1980 twee tot drie kinderen op in haar gezin, waarbij het soms crisisopvang betreft. De pleegkinderen hebben vaak een verstandelijke handicap of een traumatische ervaring achter de rug. Tevens vangt mevr Camp-Geelen al vele jaren een gehandicapt familielid op en heeft zij twee familieleden in haar huis opgenomen. Sinds 2002 is zij leesmoeder bij de school voor speciaal onderwijs in Heel. Mevrouw Camp-Geelen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer F.J.H. Heffels uit Heythuysen
De heer Heffels (65) zet zich al geruime tijd in op het terrein van de atletieksport op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Hij is van 1992 tot heden voorzitter en vrijwilliger van de Atletiekvereniging Heythuysen. De Nederlandse kampioenschappen Veldlopen wist hij in de jaren 2000 en 2005 naar Heythuysen te halen. Vanaf 1959 tot heden is de heer Heffels (mede)oprichter en organisator van de internationale Warandeloop in Tilburg en sinds de jaren '80 vice-voorzitter van de stichting Internationale Warandeloop. Ook was de heer Heffels vele jaren voorzitter van diverse overige atletiekverenigingen. Vanaf 2005 is hij vice-voorzitter van de Local Organising Committee van de Europese Kampioenschappen Veldloop en tot heden lid van het landelijk Cross Circuit Overleg. Verder kan worden vermeld dat de heer Heffels als technisch gedelegeerde/coördinator voor de weg- en veldwedstrijden en als lid van de Bestuurscommissie Topsport voor de wegatletiek aan de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie) verbonden is. De heer Heffels is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer G.C.M. Jochems (Gerard) uit Horn
De heer Jochems (59) is werkzaam bij Nunhems Netherlands BV en zet zich vanaf 1972 met name in voor buurtwerk en de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap. Hij is medeoprichter en voorzitter van de Buurtvereniging de Dalbewoners en tot 2005 voorzitter van de vereniging Samenwerkende Buurten Horn. Momenteel is hij voorzitter van de afdeling Roermond van de VOGG (vereniging van ouders en verwanten van mensen met een verstandelijke handicap), voorzitter van de oudercommissie AC Pappelhof, oprichter en bestuurslid van de Stichting Gehandicaptenbelangen Leudal en voorzitter van de vereniging Woongroep Maasniel. De heer Jochems is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.