Connexxion


Op 26 april hebben Leon Struijk (Commercieel Directeur Connexxion) en Stafdirecteur Productie van Rijkswaterstaat Erwin Stolk het raamcontract voor het VanAnaarBeter-buskaartje ondertekend. Het VanAnaarBeter-buskaartje biedt automobilisten de mogelijkheid om op bepaalde trajecten bij werkzaamheden aan de weg voordelig te reizen met de bus. Het kaartje kost â¬2,- en is te koop bij de chauffeur.

Samenwerking

Voor het aanbieden van het VanAnaarBeter-buskaartje tegen gereduceerd tarief (â¬2,-) werken Connexxion en Rijkswaterstaat op bepaalde trajecten nauw samen. Connexxion brengt op deze manier het gebruik van openbaar vervoer onder de aandacht van automobilisten en laat hen de mogelijkheid ervaren om ook op de langere termijn te kiezen voor de bus, de tram of bijvoorbeeld de boot.
Erwin Stolk en Leon Struijk

Onderhoudswerkzaamheden

Voor de periode 2007 / 2008 staan er nog enkele grootschalige onderhoudswerkzaamheden gepland aan (snel)wegen in Nederland die naar verwachting veel verkeershinder zullen opleveren. Rijkswaterstaat zoekt daarom permanent naar maatregelen om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Het aanbieden van openbaar vervoer op die trajecten die tijdelijk gedeeltelijk of geheel worden afgesloten is zo'n maatregel.