Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Chris Timmermans
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( vrijdag 27 april 2007

Heerlen; Man in ziekenhuis na ruzie over rijgedrag

Een 45-jarige man uit Heerlen is gisteravond door een ruzie over rijgedrag op de Sponserf in zijn woonplaats met een gebroken hand en een hersenschudding in het ziekenhuis beland. De verdachte van de mishandeling, een 30-jarige man uit Heerlen, raakte zelf ook gewond bij de ruzie.

Aanleiding voor de ruzie was het rijgedrag van de verdachte die volgens het slachtoffer met te hoge snelheid door de woonwijk reed. De 45-jarige Heerlenaar beklaagde zich daar luidruchtig over, waarop de verdachte uit zijn auto stapte. Binnen enkele tellen raakten beide mannen met elkaar slaags, waarbij beide personen verwondingen opliepen. Aanvankelijk leken de verwondingen ernstig te zijn, maar toen het slachtoffer naar het Atriumziekenhuis in Heerlen was overgebracht, bleek de man een botje in zijn hand te hebben gebroken en een hersenschudding aan de vechtpartij te hebben overgehouden. De politie heeft de verdachte aangehouden en hem inmiddels verhoord.

Heerlen; Inbreker beweert kraker te zijn

De politie heeft afgelopen nacht rond 04:00 uur een 47-jarige man uit Hoensbroek aangehouden, omdat hij op dat moment bezig was een deur van een pand aan de Schelsberg in Heerlen op te breken.

De man beweerde dat hij niet in het leegstaande pand wilde inbreken, maar dat hij het wilde kraken. Nadat hij naar het politiebureau was overgebracht, bleek dat de man nog 27 dagen hechtenis had openstaan.

Maastricht; Man betaalt openstaande boetes

Toen een 20-jarige man uit Rotterdam zich gisteren bij het politiebureau aan de Prins Bisschopsingel in Maastricht meldde met de vraag of hij zijn in beslaggenomen auto kon terugkrijgen, bleek hij in het politiesysteem nog geregistreerd te staan als wanbetaler.

De man had namelijk nog 12 boetes openstaan met een gezamenlijk boetebedrag van meer dan E 1100,--. Bovendien bleek dat het parket Maastricht inmiddels een invordering van zijn rijbewijs had uitgegeven. De Rotterdammer bleek voldoende geld bij zich te hebben om alvast zes van de 12 boetes te betalen. Nadat zijn rijbewijs was ingevorderd, kon hij het politiebureau verlaten.

Maastricht; Jongens barbecueën op dak bedrijfspand

Gisteravond heeft de politie vier jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden, omdat zij op het dak van een bedrijf aan het Withuisveld in Maastricht waren geklommen om daar te barbecueën. Een getuige had gezien dat de jongens het dak waren opgeklommen, waarna hij de politie had gewaarschuwd.

De vier jongens, allen afkomstig uit Maastricht, kregen een proces-verbaal voor overtreding van artikel 461 WvStr. (verboden toegang), waarna zij door hun ouders aan het politiebureau konden worden opgehaald.

Maastricht; Aanhouding na huiselijk geweld

Een 30-jarige inwoner uit Maastricht is afgelopen in zijn woning aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. Bij aankomst van de politie stond de man al op de politie te wachten en verklaarde dat hij zijn vriendin had geslagen. Beiden verklaarden al enige tijd tijd ruzie te hebben en dat dit de laatste tijd al een paar keer was geëscaleerd.. De man werd aangehouden en naar het politiebureau in Maastricht overgebracht.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --