Nieuwe supermarktrage 'Bungels' niet aan te slepen


27.04.2007 / 14:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Super de boer

Super de boer

Nieuwe supermarktrage 'Bungels' niet aan te slepen


27 april 2007- Nederlanders krijgen maar geen genoeg van gratis spullen die worden weggegeven bij supermarkten. De nieuwste rage, de Bungels van Super de Boer, zijn dan ook niet aan te slepen. In nog geen drie weken tijd zijn al ruim 2 miljoen Bungels weggegeven door de supermarktketen.

Sparen is iets waar Nederlanders klaarblijkelijk goed in zijn, want de pluche sleutelhangers die weggeven worden bij actieproducten, zijn niet aan te slepen. Bij een aantal vestigingen staan zelfs kinderen en ook ouders op wacht bij de kassa of de uitgang voor de Bungelfiguurtjes. Ze vragen andere klanten om hun Bungel of proberen hun dubbele Bungels te ruilen voor andere figuurtjes.

Nu ruim de helft van de in totaal 4 miljoen Bungels al vergeven is, dreigt bij een aantal winkels een tekort aan sleutelhangers. Wie zijn collectie compleet wil maken, kan zich ook richten tot marktplaats.nl of speurders.nl, waar ouders de dubbele Bungels van hun kinderen aanbieden.

Bungel ruilbeurs
Van week 15 tot en met week 20 zijn de Bungels te krijgen bij Super de Boer. Zes weken lang krijgen klanten bij actieproducten deze pluche sleutelhangers. Er zijn 24 verschillende Bungels, verpakt in 12 verschillende huisjes, waarbij geldt 'op is op'. Voor de klant die dan zijn verzameling niet compleet heeft, organiseren de winkels nog een ruilmiddag op zaterdag 19 mei aanstaande.