Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Driemaal drank in het spel                    |
Een 30-jarige automobilist uit Arnhem, een 19-jarige automobilist uit Apeldoorn en een 26-jarige bromfietsster bleken op vrijdag (27/04) resp. donderdag (26/04) met drank op aan het verkeer deel te nemen.

De 30-jarige automobilist werd omstreeks 02.40 uur op de Arnhemseweg betrapt toen een blaastest op straat het gebruik van alcohol bevestigde. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 0.3 promille blies. Dit is teveel voor een beginnend bestuurder die onder de 0.2 promille moet blijven.

De 19-jarige automobilist uit Apeldoorn trok op de Heemradenlaan de aandacht van surveillerende agenten, omdat zijn auto twee lekke banden bleek te hebben. Daarnaast rees bij de agenten het vermoeden dat er alcohol in het spel was; een blaastest op straat wees inderdaad het gebruik van alcohol uit. De jongeman werd omstreeks 04.20 uur aangehouden. Op het politiebureau blies hij 0.5 promille. Een beginnend bestuurder moet onder de 0.2 promille blijven.

De 26-jarige bromfietsster kwam kort na 23.00 uur op de kruising Vlijtseweg/Anklaarseweg vermoedelijk ten val en heeft daarbij enige tijd het bewustzijn verloren. Medewerkers van de ambulance hebben de vrouw voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar werd vastgesteld dat de vrouw een sleutelbeen had gebroken. Na behandeling werd de vrouw aangehouden en voor ademanalyse naar het politiebureau overgebracht, alwaar zij 1.2 promille blies.

|     |Wenum Wiesel - Fietser en bestuurder scooter botsen       |
Een 51-jarige fietser uit Apeldoorn en een 17-jarige bestuurder van een scooter zijn op donderdag (26/04) op de kruising Nieuwe Molenweg/Oude Zwolseweg met elkaar in botsing gekomen. De fietser is met vermoedelijk armletsel voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident kwam omstreeks 08.00 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de fietser op bovengenoemde kruising had voorgesorteerd om af te slaan. De scooterbestuurder kwam vanuit tegenovergestelde richting. Er ontstond onduidelijkheid over hoe ze elkaar zouden passeren en een frontale botsing tussen beiden was het gevolg. De scooterbestuurder liep onder meer licht letsel in zijn gezicht op en werd door een behulpzame omstander naar huis gebracht.

|     |Apeldoorn - Botsing auto en motor                         |
Een 42-jarige automobiliste uit Apeldoorn en een 45-jarige motorrijder zijn op donderdag (26/04) op de kruising Laan van Zevenhuizen/Sluisoordlaan met elkaar in botsing gekomen. De motorrijder werd met onder meer ernstig beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De verkeerslichten stonden tijdelijk op knipperen.

De politie werd omstreeks 07.10 uur over het ongeval ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de automobiliste op bovengenoemde kruising linksaf sloeg en aan de haar tegemoetkomende motorrijder geen voorrang heeft verleend, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. Voor zover bekend raakte de automobiliste niet gewond.

In verband met de afhandeling van het ongeval kwamen medewerkers van de verkeersongevallendienst van de politie, de ambulance en de sleepdienst ter plaatse. Agenten hebben ter plaatse het verkeer geregeld.

|     |Apeldoorn - Vrouw  met invalidenwagen onder vrachtwagen   |
De politie zoekt contact met twee tot nu toe onbekende automobilisten die op donderdag (26/04) op de Koninginnelaan ter hoogte van de kruising met de Loseweg betrokken raakte bij een ongeval, waarbij een 64-jarige vrouw in haar invalidenwagen gedeeltelijk onder een geparkeerde vrachtwagen terecht kwam. De vrouw is met verwondingen aan haar been naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie werd omstreeks 13.45 uur over het ongeval ingelicht. Uit een eerste onderzoek is duidelijk geworden dat de vrouw ter hoogte van bovengenoemde kruising door een kleine groene personenauto werd ingehaald. Deze auto moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto. De vrouw dacht dat het mis zou gaan en week uit naar rechts, waarbij zij gedeeltelijk onder een geparkeerde vrachtwagen belandde.

De passerende bestuurder is na het incident nog wel gestopt, maar heeft geen gegevens achtergelaten; de tegemoetkomende bestuurder is doorgereden. De politie roept beiden op om contact op te nemen, zodat gegevens kunnen worden uitgewisseld en het ongeval administratief kan worden verwerkt. Getuigen van het ongeval wordt eveneens verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Inbraak in bedrijfsruimte                     |
Onbekenden hebben recentelijk ingebroken in een bedrijfsruimte aan de Kerklaan. Hierbij is onder meer een geldbedrag verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Onduidelijk is nog wanneer de diefstal precies heeft plaatsgevonden. Men kon de bedrijfsruimte binnenkomen door een ruit te forceren. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

Einde berichten

bert top 055 - 548 60 58

---- --