Amsterdam Oud Zuid


`Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!'

Op vrijdag 27 april lanceerde wethouder Paul van Grieken in het Vondelpark een publiekscampagne over (zwerf)afval in Oud-Zuid. De wethouder onthulde bij het beeld van Vondel een groot doek met daarop het logo en de slogan van de campagne: 'Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!' Deze grote campagne brengt op een vriendelijke manier de gezamenlijke verantwoordelijkheid van burgers voor een schoner Stadsdeel Oud-Zuid onder de aandacht.

Campagnelogo

De campagne maakt deel uit van het beleidsplan Oud-Zuid Schoon. Belangrijkste doelstellingen van dit plan zijn dat negentig procent van de inwoners van het stadsdeel, Oud-Zuid als schoon ervaart, dat het serviceniveau tot 2010 niet daalt en dat de kosten voor de burger tot 2010 niet stijgen.

De medewerkers van Oud-Zuid werken hard om de parken en wijken schoon, heel en veilig te houden, maar dit kunnen zij niet alleen. De publiekscampagne over (zwerf)afval spreekt daarom ook de verantwoordelijkheid van u als burger aan. De campagne geeft voorlichting over de afvalregels en het gewenste beeld in het stadsdeel. De campagne richt zich op bezoekers van het Vondelpark en inwoners van Stadsdeel Oud-Zuid, en daarnaast op scholen en ondernemers.

Wethouder Paul van Grieken: "Iedereen hecht veel waarde aan een schone en mooie openbare ruimte. Burgers kunnen hier zelf actief aan bijdragen. Met deze campagne willen we enthousiasme en initiatief creëren om Oud-Zuid gezamenlijk schoon te krijgen én te houden".

De campagne is gestart in het Vondelpark, vlak vóór Koninginnedag. Het mooie weer brengt altijd veel bezoekers naar het Vondelpark, vooral tijdens Koninginnedag. Een goed tijdstip dus om zoveel mogelijk mensen te kunnen aanspreken. Want meer mensen in het park betekent helaas vaak ook toename van de vervuiling. Een promotieteam loopt de komende dagen in het park rond om de nieuwe campagne onder de aandacht te brengen. Verder is de campagne visueel zichtbaar op borden en afvalbakken in het park.

Na de lancering in het Vondelpark wordt ook op andere plaatsen in het stadsdeel aandacht gevraagd voor de campagne. Zo staat het levensgrote bord op 5 mei bij het Bevrijdingsfestival op het Museumplein. De komende maanden wordt u via verschillende kanalen op de hoogte gebracht van de campagne `Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn!'.