Gemeente Heerhugowaard


Lintjesregen

De jaarlijkse lintjesregen was dit jaar in Heerhugowaard op vrijdag 27 april in hotel-restaurant De Zandhorst.

De volgende mensen kregen van burgemeester Han ter Heegde een onderscheiding voor hun inzet:


- De heer G.A. Dongelmans, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Betrokkene zet zich sinds begin jaren '70 belangeloos in voor de Stichting Buurthuis 't Kruis. Hij is penningmeester en beheerder en heeft aan het buurthuis dagelijks zijn handen vol.


- De heer J. de Vries, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Betrokkene ontplooit sinds 1956 diverse activiteiten. Ook vandaag de dag nog zet betrokkene zich als vrijwilliger in voor bijvoorbeeld De Zonnebloem, het Poldermuseum te Heerhugowaard en de Heilige Familieparochie te Heerhugowaard.


- De heer S.K. Choi, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Betrokkene zet zich sinds 1982 tot heden in voor de Chinese gemeenschap in Nederland. Zijn onbetaalde activiteiten spelen zich af op het gebied van sport, onderwijs, cultuur en journalistiek.


- De heer A. Visser, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Betrokkene zet zich sinds 1965 belangeloos in voor diverse maatschappelijke- en kerkelijke instellingen, zowel hier in Nederland als in het buitenland.


- De heer W.R.M. van der Stoop, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Betrokkene zet zich sinds 1973 belangeloos in voor de gemeenschap van 't Kruis, buurtschap in Heerhugowaard.


- De heer W.F.M. Nederpel, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Betrokkene zet zich sinds 1985 belangeloos in voor het recreatievoetbal in Heerhugowaard. Mede door zijn inzet zijn momenteel ruim 700 mensen uit Heerhugowaard en directe omgeving actief met zaalvoetbal bezig. Betrokkene is sinds 1996 bestuurslid van de Stichting Wouters Sportfonds.

De heer P.J.M. Winkel kon niet aanwezig zijn bij de lintjesregen. De atletiektrainer is wel benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zal op een ander moment de bijbehorende versierselen ontvangen.

De gedecoreerden worden op Koninginnedag nogmaals in het zonnetje gezet op het Stadsplein.

27-4-2007