Waterschap Noorderzijlvest


Secretaris-directeur ir. C.W. Woldring benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau
27-4-2007

Vrijdag 27 april 2007 is de heer ir. C.W. Woldring, secretaris-directeur van het waterschap Noorderzijlvest, in zijn woonplaats Norg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Woldring kreeg de onderscheiding vanwege zijn verdiensten in de waterwereld en zijn vele andere maatschappelijke functies.

De heer ir. C.W. Woldring is secretaris-directeur van het waterschap Noorderzijlvest en geeft als hoofd van het management team leiding aan een organisatie van circa 300 personen. In zijn rol als directeur heeft de heer Woldring een stimulerende rol gespeeld in het samensmeden van vier organisaties tot een goed functionerend waterschap. Als secretaris van het bestuur heeft de heer Woldring op voortreffelijke wijze inhoud gegeven aan de samenwerking tussen bestuur en ambtelijke dienst.

De heer Woldring is lid geweest van de Commissie Waterkering en is voorzitter geweest van de Werkgroep Waterkering, beide van de Unie van Waterschappen. Momenteel is hij lid van de Commissie Bodemdaling door aardgaswinning in de provincie Groningen. Tevens is hij lid van de visiegroep Bedrijfsvoering van de Vereniging Directeuren van Waterschappen

Al voor 2000 heeft de heer Woldring leiding gegeven aan de totstandkoming van de fusie van twee waterschappen met twee zuiveringsbeheerders tot het huidige waterschap Noorderzijlvest. Vanaf 1970 tot 2000 heeft de heer Woldring verder diverse leidinggevende functies bekleedt, onder andere als directeur van de Dienst Verkeer, Vervoer en Infrastructuur en als directeur van de Dienst Zuiveringsbeheer van de provincie Groningen.

Naast zijn werk is de heer Woldring ook maatschappelijk actief. In diverse functies heeft hij zijn kennis en kunde belangeloos ingezet. Zo was hij betrokken bij de oprichting van de afdeling verkeerstechniek aan de HTS in Leeuwarden en was hij lid van de Raad van Advies van de Hanze Hogeschool, afdeling Architectuur, Bouwkunde en Civiele Techniek.

Van 1975 tot 1995 maakte de heer Woldring deel uit van het afdelingsbestuur van de PvdA. Ook op dit moment is hij nog actief voor de PvdA. Hij maakt deel uit van de werkgroep Water, die PvdA- bestuurders op alle niveaus adviseert.

In de periode 1990-1995 was de heer Woldring voorzitter van de coöperatie Den en Duin in Norg, die zich ten doel stelt om zonder winstoogmerk recreatiewoningen te verhuren. Onder zijn leiding is een recreatiewoning voor gehandicapten gebouwd. Vanaf 1997 is de heer Woldring bestuurssecretaris van de beheersstichting Molenduinbad Norg. Momenteel is de heer Woldring eveneens lid van de Raad van Commissarissen van GEON, een klein bedrijf op het gebied van geo-informatica dat is ontstaan uit activiteiten van de Hanze Hogeschool Groningen.

onderscheiding c.w. woldring