Nuance's spraakherkenning verslaat The Stig uit BBC's Top Gear

27.04.2007 / 15:29 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Text 100

Text 100

Amazing Race Pa..

Amazing Race Pa..

Amazing Race Pa..

Nuance's spraakherkenning verslaat sms-kampioen en laat zien wat het kan in de auto door de Britse legende Perry 'The Stig' McCarthy te verslaan in racewedstrijd

Cannes, Frankrijk, 27 april 2007 - Nuance Communications, Inc., toonaangevend leverancier van spraak- en beeldoplossingen, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van twee spectaculaire wedstrijden tussen 'mens en machine' die zijn gehouden tijdens Conversations Europe, Nuance's jaarlijkse Europese conferentie over spraaktechnologie. In oktober 2006 daagde Nuance de vroegere wereldkampioen sms'en uit in een wedstrijd die de Amazing Race werd genoemd. Bij deze nieuwe wedstrijd was de tegenstander van Nuance een recent gekroonde sms-kampioen. In de tweede wedstrijd werden tijdens een race-simulatie de mogelijkheden van Nuance's spraakapplicaties gedemonstreerd.

Een van de grootste Britse coureurs, Perry McCarthy, ook bekend als 'The Stig' uit het beroemde Britse televisieprogramma Top Gear (de onbekende chauffeur in het zwart) ging de strijd aan met een tegenstander die spraakherkenning mocht gebruiken om een aantal taken uit te voeren tijdens de rit over een gesimuleerd parcours. Bij deze wedstrijd ging het niet in de eerste plaats om de snelheid, maar om veilig rijden zonder afgeleid te worden, doordat de coureur zijn handen aan het stuur en zijn ogen op de weg kan houden.

De autocoureurs werden geklokt terwijl ze allerlei taken uitvoerden, zoals een nummer zoeken en afspelen op hun toestel - een iPod en een met MP3-speler uitgeruste telefoon - zonder hun auto te laten crashen. De opdrachten werden gegeven via een Nokia 5500-telefoon, één met en één zonder geïnstalleerde
spraakapplicaties. Nuance Mobile Dictation versloeg 'The Stig' met een ruime voorsprong en bewees daarmee overduidelijk hoe spraaktechnologie de veiligheid van onderweg bellen verhoogt. Perry McCarthy crashte 27 keer, de coureur van Nuance beëindigde de rit zonder ongelukken.

Bij de andere wedstrijd tussen mens en machine nam Eli Tirosh, 'West Coast Champion' van het LG National Texting Championship, het op tegen een werknemer van Nuance. Beiden moesten zo snel mogelijk twee teksten sms'en waarbij Eli gebruikmaakte van een LGenV mobiele telefoon en de Nuance medewerker Nuance's Mobile Dictation demonstreerde, waarmee tekstberichten kunnen worden gedicteerd. De score werd bepaald op basis van de tijd die de deelnemers nodig hadden om een tekstbericht correct in te voeren met de juiste spelling, interpunctie en een juist gebruik van hoofdletters. Nuance Mobile Dictation versloeg de sms-kampioen in elk van de twee rondes:

- Tekstbericht 1: 'Just last week, there was a text messaging competition in New York City. Today, the West Coast Champion is racing against speech technology. Who will win? :-)' Eli Tirosh deed er 50,17 seconden over; Nuance deed dit in 21,83 seconden.
- Tekstbericht 2: 'Supercalifragilisticexpialodocious: How many of you out in the audience even know how to spell that word?'
Eli Tirosh deed hier precies 24 seconden over; Nuance lukte het in 13,49 seconden.

Nuance Automotive
Nuance levert de meest complete, geïntegreerde suite van technologieën en services voor spraakgestuurd kiezen, gesproken bestemmingsinvoer voor navigatiesystemen, voertuigbesturing en controle en entertainmentsystemen in de auto. De software voor spraakherkenning en tekst-naar-spraak levert topprestaties en een uitgebreide reeks functies en tools die zijn afgestemd op de veeleisende automobielindustrie. Nuance's spraakoplossingen voor de automobielindustrie zijn met succes geïmplementeerd in meer dan 5 miljoen auto's wereldwijd, bij meer dan 100 modellen van 25 automerken van alle grote fabrikanten, waaronder DaimlerChrysler, Fiat, Ford, Nissan en Renault, en ook bij vooraanstaande Tier 1-leveranciers als Aisin AW, Alpine, Bosch Blaupunkt, Bury, Denso, Magneti Marelli en Microsoft.

Nuance Mobile Dictation
Nuance Mobile Dictation is gebouwd op het Nuance Mobile Speech Platform. Dankzij de mogelijkheid om overal te dicteren op de Windows Mobile en Symbian besturingssystemen. kunnen gebruikers dicteren zodra ze de cursor zien knipperen op het scherm. Nuance Mobile Dictation kan ook worden overgebracht naar andere besturingssystemen en applicaties.

Nuance Communications, Inc.
Nuance (Nasdaq: NUAN) is de topleverancier van spraak- en beeldoplossingen voor bedrijven en consumenten in de hele wereld. Het bedrijf verandert door middel van zijn technologie, programma's en diensten niet alleen de manier waarop mensen omgaan met informatie, maar ook hoe ze documenten maken, delen en gebruiken. Miljoenen gebruikers, waaronder duizenden bedrijven, genieten dagelijks van de toepassingen en professionele diensten van Nuance. Ga voor meer informatie naar nuance.com.

Nuance, het Nuance logo, Dragon en NaturallySpeaking zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nuance Communications, Inc. of zijn filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere in dit document vermelde handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Opmerking voor de redactie,