Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen, 27-04-2007

Verwarde vrouw aangehouden

ASSEN - Vrijdagochtend hebben agenten een 35-jarige verwarde vrouw aangehouden in de Pelikaanstraat. De vrouw zou stenen door ruiten van woningen gooien, voor passerende autos springen en met een bezem op voorbij rijdende autos slaan. De vrouw zorgde voor overlast en had een rij van vuilnisbakken op straat geplaatst. Toen agenten hun auto hadden geparkeerd, begon de vrouw het afval uit de vuilnisbakken op straat te gooien. Ze kwam zeer verward over. Ze wordt doorverwezen naar een hulpverleningstraject. (07-135019)

Boete voor keren op autoweg

EMMEN - Surveillerende agenten zagen vrijdagochtend een 35-jarige man uit Steenwijk keren op de N34. De agenten hebben de man aan de kant gezet en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Tevens bleek dat de auto van de man niet verzekerd was, dat leverde hem een tweede proces-verbaal op. (07-135004)

Politie onderzoekt woninginbraken

MEPPEL - In de nacht van donderdag op vrijdag hebben in Meppel een aantal woninginbraken plaatsgevonden. Er heeft een woninginbraak plaatsgevonden aan de Rembrandtlaan. Men is via een achterdeur de woning binnen gekomen. Vervolgens is uit de woning onder andere een digitale camera weggenomen. De bewoners waren tijdens de inbraak thuis. In een woning aan de Albert Cuypstraat is in dezelfde nacht een laptop gestolen. Ook bij deze inbraak was de achterdeur opengebroken en waren de bewoners tijdens de inbraak gewoon thuis. Een derde woning aan de Jan Vermeerstraat heeft in dezelfde nacht ook ongewenst bezoek gehad. Uit deze woning zijn autopapieren gestolen. Een bewoner van een woning aan de Frans Halsstraat kwam vrijdagochtend langs op het politiebureau om aangifte te doen van een poging tot inbraak. De politie doet onderzoek naar deze zaken. (07-135055)

Winkeldievegge aangehouden

ASSEN - Vrijdagmiddag hebben agenten een 45-jarige vrouw uit Geeuwenbrug aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had een fles bodyolie weggenomen uit een parfumerie aan het Mercuriusplein. De vrouw bleek ook nog twee broeken bij zich te hebben, waarvan de afkomst niet duidelijk was. De vrouw is overgebracht naar het bureau. (07-135143)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.