Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 27 april

BREDA, 27 april 2007

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Een 17-jarig meisje uit Breda is donderdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden in een schoenenwinkel aan de Ginnekenweg. Ze probeerde een paar schoenen mee te nemen die ze in haar tas had gestoken. Bij de uitgang van de winkel ging het alarm af. Ze is verhoord op het politiebureau en daarna aan haar ouders overgedragen. In overleg met Justitie wordt bekeken welke straf passend is.

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag kort voor 16.00 uur een 71-jarige Bredanaar aangehouden. De man probeerde bij een elektronicawinkel aan de Kruisvoort een muziek-cd te stelen, maar hij werd betrapt. Op het bureau kreeg hij een boete van 130 euro opgelegd.

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Roosendaal werd rond 19.30 uur aangehouden bij een warenhuis aan de Karrestraat. Hij wilde daar enkele boxershorts stelen door ze aan te trekken in een pashokje, maar liep tegen de lamp door een oplettende beveiliger. De jongen is overgedragen aan zijn ouders; hem wacht een passende straf.

Dronken vrachtwagenchauffeur slingert over de A16

PRINSENBEEK: Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Brakel is donderdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op de A16 wegens rijden onder invloed. Een getuige belde de politie, omdat hij zag dat de vrachtwagen nogal slingerde. Agenten lieten de man blazen en dat leverde een resultaat van 860 ug/l op, bijna vier de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De chauffeur mocht direct zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is hij heengezonden; tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drugsgebruiker aangehouden

BREDA: Een 21-jarige man uit Oosterhout is donderdagavond aangehouden wegens bezit en gebruik van harddrugs. De man gebruikte rond 20.00 uur nabij een school aan de Raaimoeren cocaïne, juist op het moment dat een surveillerende agent voorbij kwam fietsen. Twee vrienden van de man bemoeiden zich met de aanhouding en werden vervelend. Eerder op de avond had dezelfde agent het tweetal bekeurd wegens wildplassen bij de Asterdplas waar het gezelschap wat rondhing. Toen de agent aangaf pepperspray te willen gaan gebruiken, bonden de vrienden van de aangehouden man in. De Oosterhouter is na verhoor met een proces-verbaal weggestuurd.

Gezochte Bredanaar aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 20.00 uur op de Houtmarkt een 38-jarige Bredanaar aangehouden. De man stond gesignaleerd in verband met mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin. Op zondagavond 8 april reed hij haar klem toen ze met de auto over de Baliendijk reed. Hij sleurde haar uit de auto en mishandelde haar, daarbij liep ze onder meer een steekwond aan het been op. Diverse omstanders bemoeiden zich ermee waardoor de vrouw ontzet werd. De man vluchtte vervolgens weg. Surveillerende agenten zagen de gezochte man donderdag op het terras van een coffeeshop en grepen hem direct in de kraag. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Bredase aangehouden wegens verboden wapenbezit

BREDA: Een 56-jarige Bredase vrouw is donderdagavond rond 21.15 uur aangehouden wegens verboden wapenbezit. De vrouw sprak een politieman aan die in zijn vrije tijd boodschappen aan het doen was in een supermarkt. Ze gaf daarbij aan dat ze een wapen had wat ze mogelijk ging gebruiken om problemen in haar woonomgeving op te lossen. Bij haar buurtbewoners in de wijk Zandberg zou hondenpoep op de ramen worden gesmeerd en de vrouw wilde daar iets aan doen. De agent heeft de vrouw nadrukkelijk ontraden om het wapen te gebruiken. De vrouw kwam enkele uren later bij hem aan de deur en liet daarbij het wapen zien. De agent heeft de vrouw gesommeerd naar huis te gaan en belde zijn collegas. Bij een huiszoeking werd inderdaad een alarmpistool en diverse patronen gevonden. De vrouw is ingesloten. Na verhoor is ze vrijdagmiddag heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. De vrouw dacht dat ze wel een alarmpistool mocht hebben.

Auteur: Andre van den Hul