Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 27 april

BERGEN OP ZOOM, 27 april 2007

Politie onderzoekt verband brandstichters met 43 branden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in het onderzoek naar ruim 40 brandstichtingen twee verdachten aangehouden. De twee 19-jarige mannen uit Bergen op Zoom zijn vorige week aangehouden voor brandstichting in een kledingcontainer aan de Noordsingel.

In verschillende wijken in Bergen op Zoom is in de afgelopen 4 maanden onrust ontstaan door kleine brandstichtingen. Het gaat hier voornamelijk om het in brand steken van coniferen en heggen. Van 43 branden is aangifte gedaan. Hieronder valt ook de kledingcontainer.

Bij het onderzoek is een geografisch analist ingezet voor het in kaart brengen van de locaties van de branden. Mede dankzij deze analyse kon de politie de twee verdachten in verband brengen met de andere soortgelijke zaken. Hierbij kwamen aangiften voor uit o.a. de Tuinwijk. Nadat meerdere getuigenverklaringen wezen in de richting van één van de verdachten, is deze aangehouden. Enkele dagen later is ook de tweede verdachte aangehouden. De verdachten zijn in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Roosendaler aangehouden na vervelend gedrag

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagmorgen rond 01.45 uur een 45-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de Markt. Agenten kregen een melding van een bewoonster van de Markstede dat een onbekende man steentjes tegen de ramen van haar woning gooide. Toen ze ter plaatste gingen, troffen ze de 45-jarige Roosendaler aan. Hij gaf toe met steentjes te gooien om de aandacht van een kennis te trekken die daar in de buurt zou wonen. Agenten vroegen hem ermee op te houden en weg te gaan, maar daar had de Roosendaler geen trek in. Daarop is hij aangehouden. De meldster vertelde de politie dat de man al enkele weken vervelend gedrag vertoond door in de nacht belletje te trekken en met steentjes te gooien. Na verhoor is hij heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vijf minderjarige winkeldieven gepakt in Roosendaal en Bergen op Zoom

ROOSENDAAL: Twee jongens van 10 en 13 jaar uit Roosendaal zijn vrijdagmorgen kort voor 09.30 uur aangehouden in een supermarkt aan de Laan van Beethoven. Samen met een ander vriendje wilden ze snoep gaan stelen. Het later aangehouden tweetal hadden diverse potjes snoep in hun zakken gestoken, maar dat viel het supermarktpersoneel op.

De derde jongen was ondertussen zelf de winkel uit gelopen. Het tweetal werd door het personeel aangehouden en aan de politie overgedragen. Na verhoor werden de jongens aan hun ouders overgedragen. Bekeken wordt of en welke straf voor de verdachten op zijn plaats is.

BERGEN OP ZOOM: Bij een schoenenwinkel aan de Zuivelstraat zijn vrijdagmiddag rond 13.30 uur twee meisjes van 16 jaar uit Lepelstraat en Hoogerheide aangehouden. Ze wilden ieder een paar schoenen stelen om aan te doen naar een feestje, maar liepen tegen de lamp. Na verhoor is het tweetal overgedragen aan hun ouders; bekeken wordt of ze voor een traject bij burau HALT in aanmerking komen.

ROOSENDAAL: Een meisje van 17 jaar uit Roosendaal is kort voor 14.30 uur aangehouden bij een schoenenwinkel aan de Tussen de Markten. Ook zij wilde een paar schoenen meenemen zonder te betalen, maar bij de uitgang van de winkel ging het alarm af.

Ruim 300 overtreders bij snelheidscontrole Wouwsestraatweg

BERGEN OP ZOOM: Bij een snelheidscontrole op de Wouwsestraatweg zijn vrijdag 318 overtreders genoteerd. In totaal kwamen 2319 passanten voorbij tussen 07.45 en 12.15 uur. Ter plaatse is 50 km/uur toegestaan, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur.

Auteur: Andre van den Hul