Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 27-04-07

TILBURG, 27 april 2007

Politie houdt minderjarigen aan voor vernieling ruit

TILBURG De politie heeft gisteravond, tegen middernacht, in de Elgarstraat drie Tilburgse jongens van 16 en 17 jaar aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht bij een woning aan de Leharstraat een ruit van de voordeur te hebben vernield. Op het bureau legden ze een ontkennende verklaring af.

De 24 jarige bewoner van een woning in de Leharstraat hoorde rond 23.15 uur gelach en glasgerinkel. Toen hij in zijn woning een onderzoek instelde trof hij een kapotte ruit in de voordeur aan. Buiten zag hij drie jongens wegrennen. Samen met enkele huisgenoten startte hij een zoektocht en trof de verdachten in de Elgarstraat aan. Op het bureau bleek dat de 17 jarige verdachte een vervalste OV-jaarkaart bij zich had.

Automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed

TILBURG gistermiddag tegen 18.00 uur controleerden agenten op de Blaakweg een 57 jarige automobilist uit Tilburg. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 490 ug/l, zijnde 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 5 uren mocht hij vertrekken.

OISTERWIJK Op de Pannenschuurlaan controleerden agenten, vanmorgen tegen 01.00 uur, een 38 jarige Tilburgse automobilist. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat ook hij teveel alcohol genuttigd had. Op het bureau beek dat hij 320 ug/l, zijnde 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een bekeuring en een rijverbod van 2 uren mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

Politie houdt dochter aan na huiselijk geweld

TILBURG Agenten hebben gistermiddag tegen 17.30 uur in een woning in de wijk Wandelbos een 20 jarige vrouw afkomstig uit Tilburg aangehouden voor vernieling en mishandeling. De vrouw kreeg voorafgaand aan de mishandeling een woordenwisseling met haar moeder in de woning. Dit ontaarde in een conflict waarbij de verdachte een tas tegen het gezicht van haar 38 jarige moeder gooide. Toen het slachtoffer de woning verliet trok de 20 jarige vrouw de achterdeur dusdanig hard dicht waardoor het glas in de deur brak.

Politie arresteert twee mannen in het horecagebied Tilburg

TILBURG Agenten die de afgelopen nacht belast waren met het houden van toezicht in het horecaconcentratiegebied van Tilburg spraken van een broeierige sfeer op straat. De politie verrichte in totaal twee aanhoudingen. Daarnaast werden er drie bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren.

Voor een horecagelegenheid op het Piusplein hebben agenten kort na 00.30 uur een 24 jarige Tilburger aangehouden voor belediging en bedreiging van een portier. De man was het niet eens met het gevoerde beleid van de portier die hem de toegang tot een horecagelegenheid weigerde. Dit maakte de verdachte kenbaar door de portier in het gezicht te spugen, hem te beledigen en woordelijk te bedreiging. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Vanmorgen rond 04.15 uur werd op de Paleisring een 25 jarige Tilburger aangehouden voor het geven van aanstoot tot wanordelijk gedrag. De man bleef zich onnodig opdringen in de richting van portiers van een horecagelegenheid op het Piusplein, ook, .nadat agenten hem meerdere keren gewaarschuwd hadden. Toen de man luid begon te schreeuwen in de richting van de agenten en het aanwezige uitgaanspubliek hebben agenten hem aangehouden.

Minderjarige aangehouden voor het niet voldoen aan id-plicht

Gisteravond rond 21.00 uur hebben agenten op het Piusplein een 16 jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor het niet voldoen aan de identificatieplicht. Agenten spraken hem aan omdat hij zonder helm een bromfiets bestuurde. Toen de jongen zich niet kon legitimeren werd hij aangehouden.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG: In een kledingwinkel aan de Heuvelstraat is een 22-jarige Tilburgse aangehouden. Ze wordt verdacht van het ontvreemden van een sieraad en een accessoire. Toen ze door een beveiligingsmedewerker van de winkel werd aangesproken bekende ze de twee artikelen in haar tas te hebben gestopt. Rond 19.30 uur werd de vrouw door de politie gearresteerd.

BERKEL-ENSCHOT: In een supermarkt aan de Eikenbosch te Berkel-Enschot liep gistermiddag tegen 16.00 uur, een 66 jarige Tilburgse vrouw tegen de lamp. De vrouw had diverse levensmiddelen niet bij de kassa afgerekend. Toen een medewerkster de vrouw voorbij de kassa aansprak bleken de artikelen in haar schoudertas te zitten. De verdachte verklaarde op het bureau dat ze vergeten was om de artikelen af te rekenen.

TILBURG: Een 16-jarig meisje uit s-Hertogenbosch werd voor hetzelfde feit rond 16.00 uur bij een winkel op de Heuvel aangesproken door medewerkers van een schoenenzaak. Het meisjes had uit de schoenenwinkel twee paar schoenen weggenomen. Gealarmeerde agenten namen haar over en brachten haar naar het bureau waar ze een bekennende verklaring aflegde.

Politie houdt snelheidscontrole

TILBURG / GOIRLE / DIESSEN Agenten van het politieteam Leijdal - Hilvarenbeek hebben gisteren op verschillende locaties in Tilburg, Goirle en Diessen een snelheidscontrole gehouden. De doelstelling van de controle is de veiligheid op de weg te verhogen. Agenten schreven in totaal 17 bekeuringen uit voor het overtreden van de maximumsnelheid. Daarnaast werden drie passanten op de bon geslingerd voor het beledigen van de agenten en het rijden zonder helm op een bromfiets De bestuurder van een auto met aanhangwagen heeft een proces-verbaal gekregen.

Blaffende honden bijten niet

TILBURG: Agenten hebben gisteravond rond 19.30 uur in het Hendrikhof, de eigenaar van een Amerikaanse Buldog, een 37 jarige inwoner uit Dongen aangehouden. De hond van de man beet volgens een getuige gisteravond op de Korte Heuvel naar de nek van een andere hond. Dit gebeurde op het moment dat zijn baasje een drankje nuttigde op het terras. De hond rukte zich los en viel een andere hond aan. De Buldog liet pas los toen omstanders met drank naar de hond gooiden. Gealarmeerde agenten troffen de Dongenaar met hond in de Hendrikhof aan. Op aanwijzing van een getuige werd de man aangehouden. Zijn hond werd in beslag genomen. Onderzoek wees uit dat dit niet de eerste keer was. Van zowel de eigenaar als de toestand van de andere hond is tot op heden nog niets bekend.

Vier autos betrokken bij kop staart aanrijding

OISTERWIJK bij een kop staart aanrijding waarbij vier autos betrokken waren is gisteravond op de Rijksweg A58 een 79 jarige man gewond geraakt. Het slachtoffer is met een hoofdwond overgebracht naar het Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg.

Kort na 18.00 uur reden vier autos achter elkaar op de linker rijstrook van de Rijksweg A58 ter hoogte van Brehees. De autos kwamen uit de richting van Tilburg en reden richting Eindhoven. Door de noodzaak van het verkeer remde het eerste voertuig. De bestuurder van het laatste voertuig was niet in staat om zijn auto tijdig tot stilstand te brengen. Hij reed met de voorzijde tegen de voorliggende auto waardoor een kettingreactie ontstond. Buiten de materiele schade raakte de 79 jarige inzittende gewond.

Politie pakt Oosterhouter voor de Opiumwet

TILBURG Agenten hebben vanmorgen om 02.45 uur in het Wilhelminapark een 44 jarige man uit Oosterhout aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Agenten stelden een controle in nadat ze de man aantroffen in een geparkeerd staande auto. Onderzoek wees uit dat hij een gripzakje van 30 gram vermoedelijk cocaïne in zijn zakken had. Op het bureau legde de man een bekennende verklaring af. Hij verklaarde de goederen in het centrum voor 125 euro gekocht te hebben.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die vanmorgen, tussen 06.00 uur en 06.30 uur plaats vond in de Tuinstraat te Tilburg. Een 22 jarige Tilburger werd hiervan het slachtoffer.

Het slachtoffer liep vanmorgen rond 06.00 uur in de Tuinstraat in de richting van de Noordstraat. Ter hoogte van de Willem II straat bemerkte hij dat een onbekende man naast hem was komen lopen. Het slachtoffer voerde op dat moment een gesprek met zijn GSM. Korte tijd later voegde zich nog een tweede man bij het slachtoffer. Plotseling sloeg een van de mannen de Tilburger enkele keren in het gezicht waardoor het GSM-toestel op de grond kapot viel. Direct pakte een van de verdachten het toestel. Toen het slachtoffer een opmerking maakte werd hij opnieuw meerdere keren in het gezicht geslagen. De daders vluchtten vervolgens via de Tuinstraat in de richting van de Noordstraat weg. Kort nadat de daders weg waren bemerkte de Tilburger dat ook zijn portemonnee verdwenen was.

Auteur: Desiree Brabers en Ronald Monsieurs