Gemeente Arnhem

Algemene Gelegenheid 2007

* Mevrouw L.J. van der Velden
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Decoranda is actief lid geweest van de Storyville Jazzclub. Zij heeft zich ingezet voor CHampion Arnhem en later Outdoor Arnhem, met name voor de Ladies Day. Ook heeft ze zich sterk gemaakt voor het paardrijden voor gehandicapten en is ze actief lid van de Stichting Poorters van Arnhem.


* Mevrouw G.C. van Driel
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Decoranda heeft tal van activiteiten en functies gehad. Zij was voorzitter van het Katholiek vrouwengilde, oprichter van de bezoekgroep van de heilighart-parochie in Arnhem-Noord, organisator van de kledingactie voor stichting Mensen in Nood, oprichter van de hulpdienst Hoogkamp, vrijwilliger in de begeleidingscommissie van het project Arnhem west van de SWOA, deelneemster aan de woensdagochtendgroep van de Parochie de Wijngaard en actief lid van de werkgroep uitvaarten.


* De heer W.H. de Wit
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Decorandus is 55 jaar bestuurslid van de Katholieke Arbeiders Bond, later het Nederlands Katholiek Verbond, afdeling Arnhem. Hij heeft hierbij vele bestuurlijke functies gehad, gericht op sociale en geestelijke zaken. Daarnaast heeft hij ook nog allerlei andere maatschappelijke en bestuurlijke functies vervuld


* De heer J.C.P. Toeter
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Decorandus is jarenlang gastouder geweest voor kinderen uit het Oostblok die 6 weken lang op zomervakantie kwamen. Ook heeft hij jarenlang voedseltransporten verzorgd naar Polen en zwervers en daklozen onderdak geboden bij koude winters. Hij is ook bezig geweest met het opzetten van een voedselbank. Sinds 1962 is dhr. Toeter Heilsoldaat.


* De heer K. A. de Haan
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Decorandus is fysiotherapeut en heeft verscheidene functies gehad met betrekking tot zijn beroep. Onder andere voorzitter regionaal genootschap fysiotherapeuten en lid van medische tuchcommissies. Hij is al 25 lid van het bestuur van de Accordeonvereniging en hij is de prominentste burger van Arnhem in de periode voorafgaand aan 5 december.


* De heer W. Bruijnesteijn
Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Decorandus heeft na zijn werkzame leven in het onderwijs zich volledig toegelegd op de Nederlandse historie, onder andere op genealogisch en cartografisch vlak. Daarnaast heeft hij zich zowel op bestuurlijk niveau als op het gebied van onderzoek ingezet voor de filatelistenvereniging Dai Nippon.


* De heer J. W. M. Brugman
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Decorandus is zowel maatschappelijk bij diverse organisaties bestuurlijk actief geweest maar is daarnaast ook altijd bezig geweest met het helpen van mensen in nood. Wat betreft bestuurlijke functies is hij onder andere aan de basis van de oprichting van jongerencentrum Willem een en de Arnhemse Vrijwilligerscentrale gestaan. Ook heeft hij de fusie begeleid tussen het Nederrijn College en de Titus Brandsma Mavo.


* De heer C.A.E. Brouwer
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Dhr Brouwer is ruim 36 jaar lid van het bestuur van de Koninklijke Vereniging voor EHBO in Arnhem, waaronder penningmeester. Hij is ook actief als hulpverlener bij de EHBO. Daarnaast organiseert hij al 15 jaar zangdiensten bij Het Dorp. Ook participeert dhr. Brouwer in een werkgroep van de Stichting Philadelphia Zorg Arnhem, een stichting die ondersteuning biedt aan cliënten met een verstandelijke handicap. Dhr. Brouwer heeft zelf een dochter met een verstandelijke handicap.


* De heer G. Olijhoek
Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer Gerrit (roepnaam: Ger) Olijhoek, die als orthopedisch chirurg verbonden is geweest aan de ziekenhuizen Arnhem/Velp, stelt zijn specialisme al sinds begin jaren 90 vrijwillig beschikbaar aan (met name) kinderen in de Derde Wereld. Hij voert behandelingen en operaties uit en is adviseur of bestuurslid van (medische) hulpverleningsorganisaties.