Pijnacker-Nootdorp


datum 26 april 2007

Uitreiking koninklijke onderscheidingen 2007 ter gelegenheid van Koninginnedag
Embargo tot vrijdag 27 april 2007, 12.00 uur

Burgemeester drs. F.H. Buddenberg reikt op vrijdag 27 april aanstaande om 11.00 uur in partycentrum Het Witte Paard, Gildeweg 2 in Nootdorp twaalf koninklijke onderscheidingen uit aan inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ter gelegenheid van Koninginnedag.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer L.J.J. Ammerlaan.
De heer Ammerlaan heeft zich jarenlang ingezet voor de ontwikkeling van de land-en tuinbouw op lokaal en regionaal gebied. Als bestuurder van diverse tuinbouworganisaties is hij nauw betrokken geweest bij het realiseren van een lokaal samenwerkingsverband Agrarische Belangen, wat de economische positie van de tuinders in deze regio ten goede kwam. Ook was hij betrokken bij de fusie van drie zelfstandig opererende landbouworganisaties tot het huidige WTLO (Westelijke Land-en Tuinbouw Organisatie). Daarnaast is de heer Ammerlaan sociaal raadsman waarbij hij noodlijdende tuinbouwbedrijven van adviezen voorziet om weer financieel gezond te worden. Ook is de heer Ammerlaan jarenlang lid geweest van het RK Kerkbestuur Parochie H. Joannes de Dooper. Hij heeft niet alleen economische maar ook de sociale belangen van de land-en tuinbouw in de regio op de kaart gezet en daarmee bijzondere verdiensten verricht voor een gezonde economische samenleving.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer J. Bloemendaal. De heer J. Bloemendaal is al tientallen jaren als vrijwilliger verbonden aan diverse besturen. Als lid van de Raad van Toezicht Rabobank heeft hij de fusie van de Rabobanken Pijnacker en Nootdorp op deskundig wijze begeleid.
Daarnaast is de heer Bloemendaal al vele jaren penningmeester bij diverse organisaties zoals de Stichting Vrijwilligers Terminale Thuiszorg Pijnacker-Nootdorp, de Stichting Bibliotheek Pijnacker en van de Algemene Begraafplaats Sintjanshof Pijnacker-Nootdorp. Ook is hij jarenlang voorzitter geweest van de Commissie van Beheer van de Gereformeerde Kerk Pijnacker en vanaf 2005 voorzitter van het College van Kerkrentmeesters Gereformeerde Kerk Pijnacker. Voor zijn totale verdiensten voor de samenleving op diverse terreinen wordt de heer Bloemendaal benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan mevrouw M.G.C. van Bijsterveld-van Dorp.
Mevrouw M.G.C. van Bijsterveld-van Dorp zet zich al jaren in voor het confessionele vrijwilligerswerk. Naast de zorg voor haar gezin leidt zij al 25 jaar een gebedsgroep in de Bartholomeusparochie in Nootdorp en is zij de drijvende kracht achter de Alpha ­ en de Omega cursus. Hierbij weet zij telkens een sfeer te creëren waar mensen zich op hun gemak voelen. Geïnspireerd door haar levensbeschouwing, met warmte en betrokkenheid, staat zij mensen ter zijde die vaak in moeilijke omstandigheden verkeren en moedigt hen aan om weer richting te geven aan hun toekomst. Het maatschappelijk belang van deze activiteiten is groot, omdat mevrouw Van Dorp bijdraagt aan een samenleving waarin verbondenheid en dienstverlening centraal staan.