Gemeente Alphen-Chaam


Verboden te roken in bos- en natuurgebieden

Alphen NB, 27 april 2007 Gezien de droogte én de weersverwachting voor de komende periode heeft de burgemeester een rookverbod afgekondigd voor de bos- en natuurgebieden.

Er is besloten om op basis van artikel 2.1.6.6. van de Algemene Plaatselijke Verordening, met ingang van 28 april 2007 te bepalen dat het verboden is te roken in bos- en natuurgebieden. Tevens is het verboden om in bos- en natuurgebieden of binnen een afstand van honderd meter daarvan, voor zover het de open lucht betreft, brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen.

Gelet op de huidige droogte en de weersverwachting voor de komende periode, is het ter bestrijding van brandgevaar en brandgevaarlijke situaties noodzakelijk deze maatregelen te treffen.

Het besluit is genomen op advies van de brandweercommandant van Alphen-Chaam.

Het besluit treedt op 28 april 2007 in werking en blijft van kracht totdat zij is ingetrokken.

In de Algemene Plaatselijke Verordening is ook opgenomen dat het verboden is vuur aan te leggen, te stoken of te hebben voor zover dat gevaar oplevert voor de omgeving.

Informatie kunt u verkrijgen bij de heer A. van Riel of de brandweercommandant van de gemeente Alphen-Chaam, de heer A. Machielsen, telefoon 013 508 66 66.

© 2006 Gemeente Alphen-Chaam Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend