Dienstenbond CNV

Nieuws

CAO-akkoord met de sportbonden

27 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo

Door: s.bak

CNV Dienstenbond heeft op 24 april een principeakkoord bereikt met de WOS (werkgeversorganisatie in de sport)

De CAO gaat in per 1 juni 2007. De overeengekomen looptijd is 2 jaar.

De belangrijkste resultaten zijn:

Inkomen:

* Een structurele loonsverhoging van 2% per 1 juni 2007 en per 1 juni 2008.

* Een incidentele uitkering van 1% per 1 januari 2008 en 2% per 1 januari 2009.

Premie WGA:

*

Werkgeversbijdrage ziektekostenverzekering:

* De tegemoetkoming in de kosten van een aanvullend ziektekostenpakket wordt verhoogd van 10,-- naar 15,-- ingaande 1 januari 2008.

Vergoeding woon-werkverkeer

*

Beloningsbeleid
Op voorhand hebben we de werkgevers weten te bewegen om tenminste 2% van de loonsom beschikbaar te houden voor een vernieuwing van het beloningsbeleid in de sportsector. Naar dit onderwerp wordt een studie uitgevoerd. De opzet is om een nieuw beloningsbeleid te introduceren in de volgende CAO per 1 juni 2009

Diversen
Eerder al is overeengekomen dat per 1 januari 2008 een jaarurensysteem wordt ingevoerd. Gedurende de looptijd van deze CAO wordt geïnventariseerd of er al dan niet sprake is van ongewenste arbeidspatronen in de sportsector.

Bonden en werkgevers zullen gedurende de looptijd van de CAO onderzoek doen naar een levensfase gericht personeelsbeleid.

CNV Dienstenbond is van mening dat met dit akkoord niet alleen goede afspraken zijn gemaakt voor de komende twee jaar, maar dat het akkoord ook een goede investering is in de toekomstige arbeidsverhoudingen. Op korte termijn wordt het principeakkoord met een positief advies aan de leden voorgelegd.

Wilt u reageren neem dan contact op met de onderhandelaar bij deze CAO, bestuurder Steffe Bak
Tel: 035-6460580
Mail: s.bak@remove-this.cnvdibo.nl

Afgesproken is dat de werkgevers het maximaal fiscaal toegestane bedrag zullen vergoeden. Dat resulteert in een verhoging van de vergoeding.Gedurende de looptijd van de CAO nemen de werkgevers de WGA-premie van ca. 0,4% van het loon voor hun rekening.