Dienstenbond CNV

Nieuws

Eindbod CAO PGGM

27 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: n.poelgeest

Na veel en moeizaam overleg zijn de CAO-onderhandelingen bij PGGM tot een einde gekomen.

We hebben 7 onderhandelingsronden achter de rug, sommige formeel, andere technisch of informeel. Uw werkgever, PGGM, heeft op 16 april 2007 aangegeven hoever zij kan gaan. Er werd ons een keuzepakket voorgelegd:

* het ongewijzigd voortzetten van de CAO voor de duur van 1 jaar en
1,8% salarisverhoging.

* 2,2% salarisverhoging in een jaarcontract waarin ook andere wijzigingen in de CAO zijn opgenomen. Dit pakket kunt u lezen in de bijlage bij deze brief.

CNV Dienstenbond heeft aangegeven alleen de laatste optie voor te kunnen leggen aan de leden maar dan wel als eindbod van PGGM. Reden hiervoor is dat er op andere CAO-tafels betere loonafspraken zijn/worden afgesproken. Daarbij komt dat PGGM een verlaging van de arbeidsvoorwaarden op het punt van wachtgeld verwacht. Het pakket in hoofdlijnen:

* 2.2% salarisverhoging per 1 januari 2007
* verlenging van de CAO tot 1 januari 2008
* aanpassing in de wachtgeldregeling zoals deze in de CAO is geformuleerd.
Let wel: dit houdt nu geen wijziging van het Sociaal Beleidskader in.

* diverse aanvullende afspraken

Beoordeling
Het uiterste bod van PGGM is voor CNV Dienstenbond feitelijk niet voldoende. Het is nog te zeer verwijderd van wat volgens CNV Dienstenbond, voor een goed draaiend bedrijf als PGGM passend is. Echter wij willen wel onze leden zelf de gelegenheid geven hierover een uitspraak te doen.

Uitnodiging ledenvergadering
Op dinsdag 15 mei 2007 houden de vakorganisaties een gezamenlijke informatieve bijeenkomst. Hier wordt het onderhandelingsproces en de uitkomst ervan toegelicht, ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Locatie:
PGGM Kroostzaal (hoofdgebouw)
Tijd: 15 mei 2007 van 11.30 uur tot 13.00 uur

Stemmen
In de bijeenkomst van 15 mei 2007 wordt niet gestemd. U kunt uw stem uitbrengen door een mail te sturen naar
n.poelgeest@remove-this.cnvdibo.nl. Graag uw adres c.q. lidmaatschapsgegevens opnemen in de mail. Uiterlijk 16 mei om 15.00 uur moet uw reactie bij ons binnen zijn. Wij zullen vervolgens de uitslag doorgeven aan uw werkgever.

Stemadvies
Houdt u er bij het bepalen van uw mening wel rekening mee dat partijen nu echt uitonderhandeld zijn. Het enkel afwijzen door de vakbondsleden van deze CAO-aanpassing zal geen hoger bod van PGGM meer uitlokken. Daarvoor zijn serieuze acties nodig.

De leden van CNV Dienstenbond, de leden van de collega-vakorganisaties en uw niet-georganiseerde collegas hebben ruimschoots gehoor gegeven aan het verzoek een aan het bestuur gerichte brief te ondertekenen. Dit heeft er zeker toe geleid dat de impasse in de onderhandelingen kon worden doorbroken en dat de uiterste grens van 2% salarisverhoging door PGGM werd opgerekt. Vanzelfsprekend kunnen wij de brieven, voorzien van een begeleidend schrijven alsnog naar het bestuur zenden, maar dit zal niet leiden tot een verruiming van het mandaat aan de onderhandelaars van PGGM.

Heeft u vragen of wilt u reageren naar aanleiding van deze info? Dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Neoletta Poelgeest (ad interim).
Tel: 035-6460580 of per e-mail: n.poelgeest@remove-this.cnvdibo.nl
* Bijlage (pdf)