Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

De politie komt naar de jeugd toe deze zomer!

Salland, 27-04-2007 o Politie IJsselland, team Salland komt deze zomer naar de jeugd toe om meer in contact te komen met de jeugd. Zo hoopt men beter inzicht te krijgen welke jeugd zich waar bevindt en op welke locaties er overlast wordt veroorzaakt.

In gesprek met de jeugd

Op basis van gegevens van de zomer 2006 en gegevens van de plaatselijke wijkagenten worden er elke avond drie plaatsen bezocht waar jeugd samen komt. De politie blijft niet in de auto zitten, maar gaat in gesprek met de jeugd, soms samen met de jongerenwerker of sociaal cultureel medewerker. We willen beter inzicht krijgen welke jongere waar is en tot welke groep de jongere behoort.

Aantal vernielingen en overlastmeldingen terugdringen

Jongeren die vernielingen plegen, alcoholhoudende drank nuttigen, zich bevinden op verboden grond of andere overtredingen begaan kunnen rekenen op een boete. Op deze manier willen we ook het aantal vernielingen en overlastmeldingen terugdringen.

Minderjarig? Ouders worden geïnformeerd!

Bij minderjarige jongeren die betrokken zijn bij een overlastsituatie versturen wij een brief gericht aan de ouders/verzorgers om hen op de hoogte te brengen dat hun minderjarige zoon of dochter is betrokken geweest bij een overlastsituatie en waaruit deze overlast bestond. We hopen hiermee te bereiken dat ouders thuis nog eens in gesprek gaan met hun zoon of dochter over deze overlastsituatie.

Veel geld gemoeid om schade te herstellen

We hopen ook op deze manier de vernielingen terug te dringen. Het kost de gemeenten jaarlijks veel geld om de vernielde goederen te vervangen of te herstellen. Als voorbeeld: de gemeente Olst-Wijhe was in 2006 3.000 kwijt alleen al voor vernielingen op de scholen binnen deze gemeente. Het gaat hier om gemeenschapsgeld wat ook anders besteed had kunnen worden.

Medewerking bewoners en ouders

We hopen deze zomer ook op de medewerking van de bewoners en ouders om samen met ons deze klus tot een succes te maken. Mocht u zelf overlast ervaren door jongeren in het werkgebied van team Salland dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de politie via 0900-8844.