Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Onbekende man dringt woning binnen

Politie zoekt getuigen

Zwolle, 27-04-2007

Donderdagmorgen 26 april 2007 omstreeks 08.00 uur, is een onbekende man een woning van de James Last-flat aan de Palestrinalaan binnengedrongen. Toen er aan zijn oproep om open te doen geen gehoor werd gegeven gooide hij een ruit van de voordeur in. Even daarvoor had hij gedurende langere tijd aangebeld bij deze woning.

Op het moment dat de onbekende man de woning binnenging waren er twee jonge vrouwen van 21 en 22 jaar uit Zwolle aanwezig. Eenmaal binnen in de woning betrad de man de kamer van de 21-jarige vrouw en gedroeg hij zich zeer intimiderend en bedreigend ten opzichte van haar. Toen duidelijk werd dat de politie was gewaarschuwd, verliet hij de woning. Tijdens zijn vlucht naar buiten zag de man nog wel kans om een laptop weg te nemen.

Signalement verdachte:

Het signalement van de verdachte: een man met een lichtgetinte huidskleur, donker haar (licht krullend), circa 1.70 meter lang en tussen de 20 en 35 jaar oud.

Meer informatie over deze zaak: De politie zoekt getuigen van het voorval. Zij wil graag in contact komen met personen die meer informatie hebben over deze zaak. Heeft u vanochtend tussen 07.00 uur en 08.00 uur iemand zich opvallend zien ophouden bij de ingangen van de James Last-flat of heeft u rond 08.00 uur iets gehoord of gezien wat te maken kan hebben met deze zaak dan verzoekt de politie u contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.