Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - 16-jarige bedreigt en schopt tegen brommer   |
De politie heeft op donderdag (26/04) een 16-jarige jongen uit Harderwijk aangehouden, omdat hij op De Sypel tegen het stuur van de brommer van een even oude jongen uit Elspeet schopte. De jonge bestuurder viel van zijn brommer en raakte licht gewond. Daarna bedreigde de Harderwijker de bromfietser. De jongen uit Harderwijk wordt aangemeld bij het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

De politie kreeg omstreeks 09.35 uur een melding dat een jongen op bovengenoemde locatie van zijn bromfiets was geschopt. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de jongen uit Elspeet op De Sypel reed toen de jongen uit Harderwijk plotseling voor zijn bromfiets was gesprongen en tegen het stuur van de brommer schopte, waardoor eerstgenoemde over het stuur viel en aan zijn arm gewond raakte. Vervolgens ontstond tussen beiden een conflict en werd de jongen uit Elspeet door hem bedreigd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

|     |Putten - Met 110 km/u over de Oude Nijkerkerweg           |
Een 24-jarige automobilist uit Putten is op vrijdag (27/04) bekeurd, omdat hij met 110 km/u over de Nijkerkerweg heeft gereden. Ter plaatse is 60 km/u de maximaal toegestane snelheid.

Surveillerende agenten betrapten de Puttenaar omstreeks 00.35 uur op bovengenoemde locatie, waarop hij ter hoogte van de Roosendaalseweg tot stoppen werd gedwongen. De man is een boete opgelegd.

|     |Heerde - Twee jonge mannen aangehouden na vechtpartij     |
De politie heeft op donderdag (26/04) twee mannen uit Hattem (17 en 21 jaar) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij nabij het Heerderstrand waarbij een 19-jarige jongeman uit Wapenveld gewond raakte. De Wapenvelder is met gezichtsletsel voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie werd kort na vijf uur 's middags over het incident ingelicht. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat één van de verdachten bij het slachtoffer verhaal ging halen vanwege het rijgedrag met een auto door het slachtoffer. Ter plaatse waren meerdere personen aanwezig en uiteindelijk ontaarde een en ander in een vechtpartij. Uit het politieonderzoek dat volgde, bleek dat de 17-jarige jongen uit Hattem niet bij het incident betrokken was. De 21-jarige heeft een verklaring afgelegd. Beiden werden na verhoor in vrijheid gesteld.Tegen de 21-jarige volgt een proces-verbaal. De politie zal nog contact op nemen met de 2e verdachte die bij het incident betrokken was. Zijn identiteit is bekend en wordt binnenkort verhoord.

Einde berichten
---


---


---

---- --