Politie Hollands Midden

Datum: 27 april 2007

Poolse politie gaat ook operationeel samenwerken met Hollands Midden

In de week maandag 23 tot vrijdag 27 april heeft de Poolse korpschef van Malopolska, met als hoofdstad Krakau, een werkbezoek gebracht aan politiekorps Hollands Midden. Tijdens het werkbezoek van deze delegatie aan het Team Noordwijk werd de basis gelegd om operationeel samen te gaan werken met de politie Hollands Midden.

Uniek aan dit plan is dat er Poolse politiemensen samen met collega's uit de Duin- en Bollenstreek de straat op gaan om de overlast en criminaliteit, gepleegd door Poolse mensen, aan te pakken; vooral ook preventief. Tijdens een presentatie van Aad Rasenberg, chef politieteam Noordwijk, over de problemen die zijn mensen op straat tegenkomen, werd dit plan gezamenlijk omarmd. Als aanvulling daarop gaan de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek actief de handhaving versterken om uitwassen en onrechtmatigheden rondom het (nacht)verblijf van Polen hier tegen te gaan. Zo worden brandgevaarlijke situaties sneller aangepakt en gaan gemeenten overlast door overbewoning strenger aanpakken. Voorstellen daartoe worden komende maand in het districtscollege behandeld.

Tijdens het werkbezoek werden onder andere de Meldkamer, Teleservice (0900-8844), de Technische Recherche, Integrale Beroepsvaardigheids Training, de coördinator Burgertevredenheid en Arrestantenzorg bezocht. Omroep West en de politieproducer van Politie Hollands Midden,Theo Meus lichtten de opsporingsprogramma's (Team West en Opsporing Verzocht) toe.

Noot voor de redactie,

Politie Hollands Midden