Gemeente Hengelo

Lintjesregen in de stadhuishal

Op 27 april 2007 hebben 10 Hengeloërs en 2 personen woonachtig buiten Hengelo een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun bijdrage aan de samenleving. Burgemeester Kerckhaert had het voorrecht uit naam van de Koningin de onderscheidingen uit te mogen reiken en de decorandi te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De decorandi hebben elk op hun eigen manier een belangrijke bijdrage geleverd aan de samenleving. Hieronder volgt een opsomming van de personen die zijn onderscheiden:

De heer G. Relker

De heer J. Pothof

De heer R. te Vaarwerk

De heer L. van den Berg

Mevrouw H.G.M. Ruiz-
Wubbels

De heer M. van Rooij

De heer J.E. Stroop

Mevrouw D.H. Ham-Lankhof

De heer G.J. Ham

De heer W.J.J. Brouwer

De heer H.H. Kuipers

De heer M.M. Zweerink

Tot op de ochtend van 27 april wisten de decorandi niet dat ze tijdens de lintjesregen gehuldigd zouden worden. Met een smoes werden ze naar het stadhuis gelokt, pas toen kregen ze het goede nieuws te horen. De meeste van hen waren compleet overdonderd. Om van de schrik te bekomen werd er eerst nog een kopje koffie met de burgemeester gedronken. Vervolgens werd de groep naar de stadhuishal begeleid, die op dat moment al vol was gestroomd met familie en vrienden. Onder luid applaus namen de decorandi vooraan plaats, waarna iedereen persoonlijk door de burgemeester werd toegesproken.

Champagne

Vervolgens kregen de decorandi door de burgemeester de onderscheiding opgespeld. Toen iedereen zijn of haar onderscheiding ontvangen had, zong het Katholiek Hengelos Mannenkoor twee coupletten van het Wilhelmus, waarna er tijdens een informele receptie champagne werd geschonken.

Burgemeester Kerckhaert nodigt de decorandi één voor één uit om op het podium te komen

Op het podium krijgen de decorandi hun onderscheiding opgespeld


Correctie van de redactie van Nieuwsbank:

Het Hengelo's Mannenkoor is niet Katholiek maar Koninklijk. Zie http://www.khmk.nl .