Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/04/07)

OOSTERHOUT NB, 27 april 2007

Man aangehouden op verdenking van mishandeling en huisvredebreuk

DONGEN: De politie heeft donderdag 26 april om 13.00 uur een 24-jarige man uit Dongen aangehouden op verdenking van mishandeling, vernieling en huisvredebreuk.
De man wordt ervan verdacht op woensdag 25 april het huis van zijn 16-jarige ex-vriendin te zijn binnengedrongen. Daarbij vernielde hij een slot van een deur. In de woning mishandelde hij vervolgens de nieuwe vriend van het meisje, een 20-jarige man uit Oosterhout. Deze man deed aangifte van mishandeling. De moeder van het meisje deed bovendien aangifte van vernieling en huisvredebreuk.
De verdachte heeft bij de politie een verklaring afgelegd. Hij is na verhoor heengezonden en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Jeugdige verdachte aangehouden na brandstichting

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft donderdag 26 april om 14.00 uur een 17-jarige jongen uit Rijen aangehouden op verdenking van brandstichting.
De jongen wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in een papiercontainer in een verpleeghuis in de Venestraat. Dat gebeurde op woensdag 25 april rond 10.00 uur.
De brandweer moest ter plaatse komen om het vuur te doven. De verdachte, een medewerker van het verpleeghuis, is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie houdt twee verdachten aan terzake Opiumwet

OOSTERHOUT: Donderdag 26 april heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De mannen, Tilburgers van 47 en 60 jaar oud, worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het runnen van een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan De Wetering.
Politiemensen ontdekten en ontmantelden deze hennepkwekerij op woensdag 25 april. In de kwekerij stonden ongeveer 975 planten. Alle planten, evenals de groeiapparatuur, zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tijdens het onderzoek bleek tevens dat er sprake was van diefstal van stroom.
Beide verdachten zijn donderdag verhoord. De 47-jarige verdachte bekende zijn betrokkenheid bij de kwekerij, terwijl de 60-jarige verdachte elke vorm van betrokkenheid ontkent. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn na verhoor heengezonden.

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie

WAALWIJK: Politiemensen hielden donderdag 26 april rond 21.20 uur in de Albert Rousselstraat een 61-jarige Waalwijker aan. De man zou kort daarvoor betrokken zijn geweest bij een burenruzie. Daarbij liep een 48-jarige Waalwijkse een bloedneus op. De vrouw deed hierop aangifte van mishandeling.
De man legde bij de politie een verklaring af en deed tevens een tegenaangifte. Hij geeft aan aangevallen te zijn door de vrouw, waarbij zijn kleding beschadigd raakte.
Na overleg met Justitie kreeg de man een boete van EUR 330,- opgelegd, die hij weigerde te betalen. Tegen de man wordt nu alsnog een dossier opgemaakt, dat ter beoordeling wordt voorgelegd aan Justitie.

Verkeersongeval met letsel in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Bij een verkeersongeval op de kruising van de Hoofdstraat en de Poolsestraat raakte vrijdag 27 april rond 08.20 uur een 27-jarige inwoonster van Waalwijk gewond. Ze werd met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.
De vrouw, die op de fiets was, werd op de kruising over het hoofd gezien door een 20-jarige automobilist uit Oisterwijk. Tussen beide weggebruikers ontstond een aanrijding, waarbij de vrouw letsel opliep. De politie stelt een onderzoek in.

Automobilist onder invloed van alcohol

WAALWIJK: Agenten controleerden in de nacht van donderdag 26 april op vrijdag 27 april rond 02.00 uur op de Akkerlaan een 58-jarige automobilist uit Waalwijk. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat de man 370 ug/l aan alcohol in zijn bloed had, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Voorzien van een rijverbod van 3 uur mocht hij na verhoor huiswaarts keren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dongenaar aangehouden voor huiselijk geweld

DONGEN: De politie heeft in de nacht van donderdag 26 april op vrijdag 27 april kort na middernacht in een woning in Dongen een 47-jarige man uit Dongen aangehouden voor poging tot zware mishandeling en bedreiging van de agenten. De man is op het bureau in verzekering gesteld.
De 18-jarige zoon van de verdachte meldde dat hij in zijn ouderlijke woning een woordenwisseling had gehad met zijn vader, die uitmondde in een conflict. Tijdens dit conflict zou de verdachte zijn zoon met kracht in het gezicht hebben geslagen. Tussen beide mannen ontstond een vechtpartij, waarbij de verdachte een bloemenvaas richting zijn zoons hoofd zou hebben gegooid. Gealarmeerde agenten stelden in de woning een onderzoek in en hoorden het verhaal aan. De verdachte, die onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde, was het niet eens met de komst van de agenten. Dit liet hij merken door met loopkrukken zwaaiende bewegingen te maken in de richting van de agenten. Om de verdachte onder controle te krijgen, legde de politie een nekklem aan, waarna hij overgebracht werd naar het bureau.

Rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

WAALWIJK / DEN BOSCH: Een 28-jarige inwoner van Vlijmen is in de nacht van donderdag 26 april op vrijdag 27 april kort na middernacht zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij betrapt was op te hard rijden. Surveillerende politiemensen zagen de man kort na middernacht over de Industrieweg in Waalwijk rijden. De man reed uiteindelijk de A59 richting Den Bosch op en bereikte daar een snelheid van zon 177 km/uur. De politiemensen konden op de man op de Vlijmenseweg in Den Bosch een stopteken geven. Hij moest mee naar het bureau voor verhoor, waar ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen