The Black Lot


26/04/2007
Internationaal Speelfilm Festival 2007

Programma vrijdag 27 april

Thalia:
Op vrijdag 27 april viert Thalia haar 170 -jarig bestaan. Deze avond zal er in het theater een galapremière plaatsvinden. De reguliere voorstellingen van het filmfestival vinden daarom alleen plaats in CCS en Stadszending.

CCS:
18:00 - 20:00 We shall overcome
Frits zit de hele zomer van 1969 aan de beeldbuis gekluisterd. Hij ziet hoe mensen als Martin Luther King strijden tegen discriminatie en ander onrecht. Na de vakantie krijgt Frits al snel problemen met het schoolhoofd die hem een flink pak rammel geeft. De oude tiran is machtig dus iedereen laat hem zijn gang gaan. Frits is vastberaden om dit niet over zijn kant te laten gaan. Gesterkt door de beelden van televisie gaat hij de strijd met de autoriteiten aan. Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

20:15 - 22:00 Ex Drummer
Drie gehandicapte muzikanten uit een provinciaal rock-'n-rollbandje vinden in de arrogante en manipulatieve schrijver Dries hun nog ontbrekende drummer. Zijn komst leidt tot steeds gewelddadigere situaties waarin de bandleden elke controle over hun leven lijken te verliezen. Deze grove en bij tijden komische film is bovenal een zeer expressief gedraaide muziekfilm waarin bekende rocknummers door lokale grootheden worden opgevoerd.

22:00 -24:00 Zwartboek
Paul Verhoeven maakte met Zwartboek zijn weer zijn eerste Nederlandse productie sinds 1983, na in de VS vele succesvolle producties (Basis Instinct) op zijn naam te hebben gezet. We gaan terug naar Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De mooie joodse zangeres Rachel Steinn sluit zich aan bij verzet, en weet als Ellis de Vries aan te pappen met de hoge Duitse SD-officier Müntze. Wanneer een door het verzet geplande bevrijdingsactie van een groep gevangenen door verraad jammerlijk mislukt, raakt Ellis verstrikt in een onhoudbare situatie waarin ze niemand meer kan vertrouwen...

Stadszending:
LET OP! Aanvang 17:30
17:30 - 19:30 Dogville
Grace, gespeeld door Nicole Kidman, komt tijdens haar vlucht voor een bende gangsters in de ver weg gelegen gemeenschap Dogville. Waneer de gangsters op zoek gaan naar Grace eisen de bewoners een goede 'deal' in ruil voor het bieden van een schuilplaats aan Grace. Grace ondervindt aan den lijven dat in dit plaatsje goedheid relatief is. Maar Grace heeft een geheim, een gevaarlijk geheim. Dogville zal spijt krijgen dat zij ooit haar tanden heeft laten zien...

LET OP! Aanvang 20:30
20:30 - 21:30 Ongewisse Tijd
Na de dood van zijn vader vindt Diego Pos in diens nalatenschap een incompleet en deels verbrand dagboek uit 1774. Aan de hand van het dagboek gaat Diego terug naar Suriname waar hij de sporen van het dagboek volgt en tevens op zoek gaat naar het Suriname uit zijn jeugd. Dit brengt meer naar boven dan hij had kunnen verwachten.

22:00 -24:00 Red Road
Red Road is de eerste film die voorkomt uit het zogenoemde Advance Party concept, waarin drie verschillende regisseurs speelfilms ontwikkelen op basis van een vaste groep van negen filmpersonages. Jackie, een fantastische hoofdrol van Kate Dickie, is een jonge vrouw die het circuit van politiecamera's in Glasgow surveilleert. Op een dag herkent ze de net vrijgekomen crimineel Clyde. Al snel wordt duidelijk dat Jackie gebukt gaat onder een groot trauma waarin Clyde een cruciale rol heeft gespeeld. Ze besluit de man via omtrekkende bewegingen te benaderen, met alle consequenties van dien....

Extra aankondiging programma zaterdag 28 april
Aan het programma van zaterdag is een extra film toegevoegd. Dit betreft de korte film Quare. Deze film van 4 minuten wordt om 20:00 vertoond in Stadszending, vóór aanvang van The Host. Let op! The Host begint een kwartier eerder dan normaal, dat wil zeggen om 20:00 uur.

Korte film: Quare
In elk menselijk hart bevinden zich een tijger, een varken, een ezel en een nachtegaal. Het verschil in karakter is het gevolg van hun ongelijke activiteit.

De film Quare is de eerste uit een reeks van 7 van de maker Dave Edhard. Het is van het genre experimenteel en met minimale middelen gemaakt. In deze korte film van 5 minuten is het aan de kijker om uit te zoeken wat de boodschap is!

Regie en productie: Dave Edhard
Cast: Borger Breeveld, Siegfried Gerlings, Murwien Sabajo Lengte: 4 min
Jaar: 2007