Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 27-04-2007

Politie plukt potentiële inbreker van het dak

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 20-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch van het dak van een bedrijfspand aan de Helftheuvelweg in s-Hertogenbosch geplukt. Surveillerende agenten zagen in een steegje naast de bouwmarkt een ladder tegen het gebouw staan. Zij namen poolshoogte op het dak en troffen de verdachte aan. Hij is aangehouden en ingesloten voor poging tot inbraak en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Dames op dievenpad

s-Hertogenbosch Donderdagavond zijn bij een kledingzaak aan de Arena in s-Hertogenbosch twee vrouwen uit Utrecht betrapt op kledingdiefstal. Zij waren kennelijk op dievenpad en hadden inmiddels bij in ieder geval drie winkels in s-Hertogenbosch kleding te gestolen. De totale waarde van de kleding bedroeg ongeveer 300,=. De politie heeft de dames ingesloten.

Politie vordert rijbewijs van dronken bromfietser in

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond op de Pensmarkt in s-Hertogenbosch het rijbewijs van een 46-jarige bromfietser uit die plaats ingevorderd. De man en zijn duopassagiere droegen geen helm. Bij controle door een motorrijder van de politie bleek dat de man ongeveer driemaal de alcohollimiet had overschreden. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Voor alle strafbare feiten is proces-verbaal opgemaakt.

Controle voetgangersgebied

s-Hertogenbosch De afdeling Stadstoezicht van de gemeente heeft vrijdagmiddag gecontroleerd op het (brom)fietsen in het voetgangersgebied in het centrum van s-Hertogenbosch. Veertien fietsers en negen bromfietsers reden over het voetgangersgebied tussen het winkelende publiek. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verdachte huiselijk geweld aan

Schijndel De politie heeft donderdagavond op de Boschweg in Schijndel een 18-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor huiselijk geweld. In de woning ontstond een meningsverschil tussen de verdachte en zijn moeder. Hij wordt ervan verdacht in zijn ouderlijke woning elders in Schijndel diverse vernielingen aan huisraad te hebben gepleegd en met voorwerpen te hebben gegooid. De verdachte kon aan de hand van het signalement worden aangehouden. Hij is inverzekeringgesteld.

Meisjes op snorfietsen gewond

Veghel Vrijdagmiddag zijn twee 17-jarige meisjes uit Erp en Heeswijk Dinther op de Sparrelaar in Veghel gewond geraakt nadat zij waren gevallen met hun snorfietsen. Het meisje uit Erp kwam bij een uitwijkmanoeuvre voor een groepje fietsers met haar wiel in de berm en viel. Zij nam het andere meisje in haar val mee. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.

Politie houdt man aan voor vernielingen

Uden De politie heeft donderdagavond aan de Krijten in Uden een 19-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor vernieling van een ruit van zijn ouderlijke woning. De Udenaar had onenigheid gekregen met zijn vader omdat hij te laat zou zijn thuiskomen. Er is daarop een handgemeen ontstaan. De verdachte wilde daarop niet meer thuis blijven en wilde zijn fiets pakken om weg te gaan. Zijn vader stond hem dat niet toe, waarop de zoon een ruit naast de voordeur vernielde. Hij is daarop door de gewaarschuwde politie aangehouden.

Politie treft harddrugs in auto aan

Oss De politie heeft donderdagavond op de Molenweg in Oss harddrugs aangetroffen in de auto van een 44-jarige Bosschenaar, hij is aangehouden. Agenten onderwierpen de auto van de man aan een controle. Bij de controle probeerde de man een doosje met 6 gram cocaïne en heroïne weg te moffelen. Hij is daarop aangehouden. De drugs en een geldbedrag van ruim 100,= zijn inbeslaggenomen. De verdachte is inverzekeringgesteld.