Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Driemaal drank in het spel

Apeldoorn, 27-04-2007 o Een 30-jarige automobilist uit Arnhem, een 19-jarige automobilist uit Apeldoorn en een 26-jarige bromfietsster bleken op vrijdag 27 april resp. donderdag 26 april met drank op aan het verkeer deel te nemen.

De 30-jarige automobilist werd omstreeks 02.40 uur op de Arnhemseweg betrapt toen een blaastest op straat het gebruik van alcohol bevestigde. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 0.3 promille blies. Dit is teveel voor een beginnend bestuurder die onder de 0.2 promille moet blijven.

De 19-jarige automobilist uit Apeldoorn trok op de Heemradenlaan de aandacht van surveillerende agenten, omdat zijn auto twee lekke banden bleek te hebben. Daarnaast rees bij de agenten het vermoeden dat er alcohol in het spel was; een blaastest op straat wees inderdaad het gebruik van alcohol uit. De jongeman werd omstreeks 04.20 uur aangehouden. Op het politiebureau blies hij 0.5 promille. Een beginnend bestuurder moet onder de 0.2 promille blijven.

De 26-jarige bromfietsster kwam kort na 23.00 uur op de kruising Vlijtseweg/Anklaarseweg vermoedelijk ten val en heeft daarbij enige tijd het bewustzijn verloren. Medewerkers van de ambulance hebben de vrouw voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar werd vastgesteld dat de vrouw een sleutelbeen had gebroken. Na behandeling werd de vrouw aangehouden en voor ademanalyse naar het politiebureau overgebracht, alwaar zij 1.2 promille blies.