PERSBERICHT

Hoofddorp, 27 april 2007

Nominatie werkgeversprijs Kroon op het Werk 2007 bekend

De jury heeft onderstaande organisaties genomineerd voor de Kroon op het Werkprijs 2007 t.w.
* Balans Schoonmaak en Bedrijfsdiensten (Sint Pancras)
* Lavans BV (Helmond)

* RIBW Midden Brabant (Berkel-Enschot)

* UMCG Ambulancezorg (Tynaarlo)

* Zaanstad Schilderwerken (Wormerveer)
Deze vijf bedrijven zijn genomineerd omdat zij opvallen door de wijze waarop zij binnen hun organisatie vorm geven aan het beleid rondom preventie van verzuim en arbeidsongeschiktheid en de inzet waarmee zij werknemers met gezondheidsproblemen en handicaps in dienst nemen en houden. De jury merkt op dat de genomineerde organisaties niet alleen op dit gebied uitblinken, maar ook in het algemeen een erg sterk sociaal beleid voeren. Op 30 mei bepaalt de jury voorafgaand aan de uitreiking wie de Kroon op het Werk 2007 in ontvangst mag nemen. Voor dit overleg zal de jury de genomineerde organisaties persoonlijk bezoeken. De prijs wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Meer dan 50 Nederlandse organisaties deden mee.

Jury

De jury voor de Kroon op het Werkprijs 2007 staat onder voorzitterschap van Rudi Nieuwenhoven (directeur Sociale Zaken VNO NCW) en bestaat verder uit: de heer R. Weurding (algemeen directeur Verbond van Verzekeraars), de heer J. van Zijl (voorzitter RWI), de heer A. Raaijmakers (hoofd P&O, Otto BV, winnaar 2004), de heer J. Kamphuis (directeur P&O, winnaar 2006), mevrouw A. Jongerius (voorzitter FNV), de heer H. van der Waart (regiopolitie Utrecht, district Marco Polo, winnaar 1998), de heer G. Wanders (journalist), mevrouw G. Verpoorte (onderdirecteur Rabobank Groep Nederland) en mevrouw C. Wormsbecher (directeur Drukkerij Wedding, winnaar 2005).

Werkgeversforum 'Kroon op het Werk'

Commissie het Werkend Perspectief heeft na haar beëindiging in maart 2007 de organisatie en uitreiking van de prijs overdragen aan het Werkgeversforum 'Kroon op het Werk'. Dit is een samenwerkingsverband van grote en kleine organisaties die actief bezig zijn met gezondheidsmanagement. Onder andere een aantal winnaars van de Kroon op het Werk prijs van voorgaande jaren maken hier deel van uit. In het Werkgeversforum bundelen zij hun jarenlange ervaring, expertise en kennis. Het doel van het Werkgeversforum 'Kroon op het Werk' is onderling ervaringen uitwisselen over de optimale inzetbaarheid van medewerkers en het terugdringen van de kosten van ziekteverzuim. Speerpunten zijn: preventie van verzuim en arbeidsongeschiktheid en (re)integratie van mensen met gezondheidsproblemen en handicaps. Het Werkgeversforum maakt hiervoor onder andere gebruik van een Benchmark en de Workability Index waarmee bedrijven hun prestaties kunnen meten en verbeteren. Het Werkgeversforum geeft daarnaast advies en organiseert activiteiten om organisaties te helpen hun prestaties op het gebied van gezondheidsmanagement te verbeteren. Iedere organisatie die bezig is of bezig wil zijn met gezondheidsmanagement kan lid worden van het Werkgeversforum. Er zijn inmiddels 60 organisaties lid van het Werkgeversforum. Internationale ervaringen wijzen uit dat dit er binnen enkele jaren waarschijnlijk honderden zijn.

Eerdere winnaars

De prijs werd eerder gewonnen door IBM Nederland (1996), Siers Groep ­ Oldenzaal (1997), Politiedistrict Marco Polo - Utrecht (1998), Ewals Cargo Care Transport - Venlo (1999), ROC Deltion College - Zwolle (2000), Triversum - Alkmaar (2001), Moonen Schilders (2002/2003), Otto BV ­ Tilburg (2004), Drukkerij Wedding ­ Harderwijk (2005) en Waterlandziekenhuis ­ Purmerend (2006) . De prijs bestaat uit een bronzen beeld van Theo Mackaay.

Noot voor de pers

Voor meer informatie over de prijs en de genomineerde bedrijven, en voor eventuele interviews met de genomineerden, kunt u contact opnemen met Susanne Peters, tel. 023 554 9936. De uitreiking van de Kroon op het Werkprijs 2007 vindt plaats op 30 mei in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam. Aanvullende achtergrondinformatie is te vinden via de website www.kroonophetwerk.nl