Studenten INHOLLAND kiezen hun beste docent

27.04.2007 / 17:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Hogeschool inholland

Hogeschool inholland

http://www.inholland.nl

Studenten van INHOLLAND kiezen hun beste docent

ROTTERDAM - Voorlopig zijn alle verkiezingen achter de rug, maar op Hogeschool INHOLLAND gaan ze nog even verder: daar wordt de beste docent van de Hogeschool gekozen. Een aantal studenten heeft de verkiezing tot Docent van het Jaar op poten gezet, een verkiezing die op alle locaties van INHOLLAND wordt gehouden.

Alle INHOLLAND-studenten mogen via een website, www.jouwbestedocent.nl, hun stem uitbrengen op hun favoriete docent. De docenten worden op een aantal door de studenten opgestelde punten beoordeeld. Het gaat niet alleen om inhoudelijke criteria als de mate van beroepsvoorbereiding, van kennisoverdracht en van duidelijkheid, maar ook om persoonlijke criteria als humor, betrokkenheid en tijdig reageren op vragen van studenten.

Op 30 mei komen studenten en docenten uit het hele land naar Hogeschool INHOLLAND Rotterdam om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Van alle elf locaties worden drie winnaars afgevaardigd. Uit die 33 docenten komen uiteindelijk de drie beste docenten van heel Hogeschool INHOLLAND naar voren.

Het bijzondere aan deze verkiezing is dat ze helemaal door studenten wordt georganiseerd. Op een dergelijke grote schaal is dat voor zover wij weten nog niet voorgekomen. Daarnaast is het feit dat de verkiezing via internet verloopt, uniek. Gerrit Peekstok, een van de organiserende studenten: "De opkomst van het internet zet verhoudingen op zijn kop. Dankzij het internet kunnen wij als studenten op vrij eenvoudige wijze een grootschalige verkiezing houden, waarbij wij bepalen welke docent er wint."

De winnende docenten krijgen hun prijzen uitgereikt door onder anderen Tweede Kamerlid Charlie Aptroot. Daarnaast zijn aanwezig de Tweede Kamerleden Mariette Hamer en Bas van der Vlies en Jos Elbers, de voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool INHOLLAND. De prijsuitreiking wordt gepresenteerd door Karin Ingelse van TV Rijnmond.

Noot voor de pers (