Ingezonden persbericht


Tv-uitzendingen van de Publieke Omroep, RTL, SBS en Tien direct op mobiel

Orange biedt als eerste Nederlandse TV-zenders direct op mobiel aan

Den Haag, 27 april 2007 ­ Orange biedt als eerste het programma-aanbod van alle grote Nederlandse televisiezenders direct op de mobiele telefoon aan. Abonnees van Orange hoeven dan ook geen televisie-uitzending van de Publieke Omroep, RTL, SBS en Tien meer te missen. Op elk moment van de dag kunnen zij op hun mobiele telefoon hun favoriete televisieprogramma rechtstreeks volgen.

Van journaal tot entertainment
Via Orange World TV kunnen abonnees op hun mobiel rechtstreeks naar de televisieprogramma's van de grote nationale zenders kijken. Variërend van alle televisieprogramma's van de Publieke Omroep, het RTL Nieuws op RTL 4 tot Voetbalvrouwen op Tien. Abonnees kunnen ook internationale zenders rechtstreeks volgen, zoals de nieuwszenders BBC World en EuroNews en de entertainmentkanalen Cartoon Network en FashionTV. Via video-on-demand kunnen zij honderden videoclips downloaden en deze direct afspelen op hun mobiel.

Altijd direct televisiekijken
Om altijd direct televisie te kunnen kijken hebben mensen een Orange UMTS abonnement nodig. Abonnees kunnen hiermee ook van diverse andere producten en diensten gebruikmaken die een hoge datasnelheid vereisen. Zo kunnen zij óók snel mobiel internetten, e-mailen, videobellen en video kijken op de mobiele telefoon.

Tot eind mei 2007 ontvangen abonnees gratis Orange World TV en berekent Orange videobellen tegen hetzelfde tarief als een gewoon gesprek. Vanaf 1 juni 2007 kunnen abonnees voor ¤ 7,50 per maand direct de Nederlandse televisiezenders bekijken op de mobiel. Voor een extra bedrag per maand krijgen zij ook toegang tot de premiumkanalen zoals 'Cartoon Network' of 'Playboy'.

Een Orange UMTS abonnement kan worden besteld via het gratis telefoonnummer 0800 92 62 366, www.orange.nl/geentwijfel of in een van de 63 Orange shops. Kijk voor meer informatie op www.orange.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Orange Nederland N.V.
Tel: +31 6 18010101
E-mail: pers.nlmb@orange-ftgroup.com

Hollander van der Mey/MS&L
Daniëlle Tamis
Tel: +31 6 51 99 09 76
E-mail: orange@hvdm.nl

Over Orange
Orange is het merk van de France Telecom Group, één van de meest vooraanstaande telecommunicatiebedrijven ter wereld, met bijna 160 miljoen klanten op vijf continenten.

In het eerste kwartaal van 2007 heeft France Telecom een omzet behaald van 12,8 miljard euro. Op 31 maart 2007 had de France Telecom Group 100,1 miljoen klanten voor mobiele communicatie en 10,2 miljoen ADSL breedbandabonnees. Orange had in Nederland op 31 maart 2007 2.081.000 mobiele klanten en 528.000 internetklanten, waarvan 474.000 breedbandabonnees.

In juni 2006 werd Orange het centrale merk voor producten en diensten op het gebied van mobiele communicatie, breedband en multiplay in Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland. Met geïntegreerde producten creëert Orange een wereld zonder technologische barrières waarin consumenten kunnen communiceren waar en wanneer zij dat maar willen.

Orange gelooft dat contact tussen mensen de wereld mooier maakt. En daarom brengt Orange de wereld van muziek dichterbij. Want muziek is communicatie. Muziek wordt alleen maar mooier als je het kunt delen met anderen.

Orange vindt het belangrijk om iets terug te doen voor de samenleving waarin zij werkt. Sinds 2003 is Orange daarom partner van War Child, waarvoor zij onder andere de communicatie verzorgt in de voormalige oorlogsgebieden waar War Child actief is.

Meer informatie over Orange is te vinden op www.orange.nl