Ingezonden persbericht


Persbericht

Bestemd voor

Datum

sociaal-economische redactie

27 april 2007

CNV Jongeren checkt arbeidsomstandigheden vakantiewerkers

Om te checken of werkgevers dit jaar hun werknemers beter behandelen, start CNV Jongeren voor de vijfde keer de Vakantiewerkgever van het jaar verkiezing op www.vakantiebaantje.com, waar vakantiewerkers hun werkgever kunnen testen. CNV Jongeren stelde namelijk vast, uit ruim 3500 reacties van jongeren op de Vakantiewerkgevertest in 2006, dat de toegestane arbeids- en rusttijden vaak worden overschreden. Doen de werkgevers dat dit jaar beter?

Ondanks de jaarlijkse inspecties van de Arbeidsinspectie, zijn er nog steeds veel werkgevers die het niet zo nauw nemen met de regelgeving rondom vakantiewerk. Bij een kwart van de geĂŻnspecteerde bedrijven is in 2006 een overtreding geconstateerd. CNV Jongeren wil daarom dit jaar weer onderzoeken hoe het met de arbeidsomstandigheden van de vakantiewerkers gesteld is. Maar we willen natuurlijk ook de vakantiewerkgevers die het goed doen in het zonnetje zetten.

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, staat de nieuwe test weer online op www.vakantiebaantje.com waar jongeren hun vakantiewerkgever kunnen testen. Werkgevers die het werk en de voorlichting voor hun vakantiekrachten goed voor elkaar hebben, komen in aanmerking voor de 'Beste Vakantiewerkgever van het Jaar'-Award. Deze award wordt in augustus uitgereikt, na bezoeken door leden van CNV Jongeren aan de meeste genomineerde bedrijven.

De testers maken kans op een Nintendo DS Lite!

Kijk op www.vakantiebaantje.com

---- einde persbericht ----