Amsterdam Airport Schiphol

Published: 17:27 27.04.2007 GMT+2 /Source: Schiphol Group /AEX: SCHIPHOL /ISIN:

Wisselingen in management internationale activiteiten Schiphol Group

In het management van een aantal internationale activiteiten van Schiphol Group vindt de komende maanden een aantal wisselingen plaats.

Gert-Jan de Graaff (39), tot voor kort managing director van Arlanda Schiphol Development Company AB (ASDC) in Stockholm, wordt met ingang van 1 mei General Manager Commercial Services Brisbane Airport Corporation. Schiphol Group heeft sinds 1997 een belang van 16% in deze Australische luchthaven.

Gert Jan de Graaf volgt Otto Ambagtsheer (37) op, die per 1 juli Senior Manager Vastgoedontwikkeling wordt bij Schiphol Real Estate. Dat is een 100% dochter van Schiphol Group, die zich bezighoudt met het ontwikkelen van, het beleggen in, en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed op en rond luchthavens in binnen- en buitenland.

Anne-Marie Zuidweg (40), manager Travel Services bij Amsterdam Airport Schiphol, heeft Gert-Jan de Graaff inmiddels opgevolgd als managing director van ASDC. Dat is een samenwerkingsverband van Schiphol Group en het Zweedse Luftfartsverket voor alle commerciële activiteiten in de terminals van Arlanda.

wisselingen in management

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schipholgroup.com

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl