AutoRai

Hyundai investeert 1,1 miljard euro in nieuwe fabriek Tsjechië

(4/27/2007)
In het Tsjechische Nosovice is gisteren officieel het startsein gegeven voor de constructie van de nieuwe Europese autofabriek van Hyundai. In deze fabriek wordt ondermeer Hyundaiâs nieuwe middenklasser, de Hyundai i30, vervaardigd. De autofabriek in Nosovice kost 1,1 miljard euro en levert 7.000 nieuwe banen op. Er kunnen maximaal 300.000 eenheden per jaar worden geproduceerd..

Na afloop van de officiële âGround Breakingâ onderstreepte Chung Moon-Koo, de voorzitter van de raad van bestuur van Hyundai Motor Company, het belang van de eerste grote Europese fabriek van Hyundai. âEuropa is een van de speerpunten van Hyundai. Samen met de faciliteit in Turkije kan Hyundai met deze nieuwe fabriek in Tsjechië nog sneller en efficiënter de Europese consument ten dienste zijnâ, aldus Chung Moon-Koo.

Hyundai verkocht in 2002 in Europa ruim 300.000 autoâs. Vorig jaar groeide dit aantal naar meer dan 400.000 autoâs. Hyundai verwacht in 2010 in Europa 620.000 eenheden te kunnen verkopen. De nieuwe Hyundai i30, die special in Europa is ontwikkeld, moet daartoe een belangrijke aanzet geven. De komende twee jaar brengt Hyundai in de belangrijkste segmenten diverse nieuwe modellen uit, zoals de opvolgers van de Hyundai Atos, de Hyundai Getz en de Hyundai H 200.

De nieuwe Hyundai i30 wordt de komende maanden in Korea gebouwd. De productie wordt in 2009 volledig verplaatst naar de nieuwe faciliteit in Tsjechië. In deze fabriek wordt niet alleen de 5-deurs hatchback geproduceerd, maar ook de Hyundai i30 CrossWagon (de stationwagen), de Hyundai i30 midi-MPV én op termijn ook de coupé-cabriolet van dit model. Later zal nog een compleet nieuw model aan de productielijn worden toegevoegd.

âHyundai heeft met fabrieken in Korea, China, India, Turkije en de Verenigde Staten een ruime ervaring opgedaan als autoproducent. De nieuwe fabriek in Tsjechië zal dan ook de toon zetten op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en productiviteit. In de fabriek in Tsjechië zal Hyundai de kwalitatief beste autoâs van Europa gaan producerenâ, aldus Chung Moon-Koo.