Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

27 april 2007: Betreft 1e Trainingsdag WK Superbike Assen 27-29 april 2007

(Uitslagen van de ONK-races, copyright vrij beeldmateriaal en de High Resolution foto's van bijgevoegde thumbnails kunt u downloaden van www.tt-assen.com onder de button Pers-Press, of rechtstreeks vanaf de directe link http://www.tt-assen.com/cms/Press-Pers-965.html)

TOSELAND PAKT VOORLOPIGE POLE OP EERSTE SUPERBIKE DAG

James Toseland, de Engelsman in Nederlandse dienst zorgde er aan het einde van de eerste trainingsdag op het TT Circuit Assen voor dat het Hannspree Ten Kate Honda team van de gebroeders Ten Kate uit Nieuw Leusen tevreden kunnen terugkijken op deze openingsdag van het WK Superbike. In de eerste kwalificatie was het Ruben Xaus die als eerste een snelle tijd noteerde en die ook lange tijd vast wist te houden, Tussendoor pakte Toseland na een half uur nog even de snelste tijd maar Xaus was daarna de eerste die een tijd onder de 1'40 noteerde en die met nog ongeveer een kwartier te gaan aan Noriyuki Haga kwijt raakte. Bij JT hadden ze inmiddels een andere afstelling geprobeerd waarmee De Engelsman met nog ongeveer 6 minuten te gaan de snelste tijd noteerde en deze een ronde later nog iets verbeterde. JT zit met zijn 1'39.603 nog wel ruim een halve seconde van de snelste tijd uit de kwalificatie van vorig jaar, een 1'39.025, verwijderd.

Naast Toseland, Haga en Xaus wisten ook Troy Bayliss en Troy Corser een tijd onder de 1'40 te noteren. Achter Corser vinden we toch enigszins verassend Karl Muggeridge terug die Fonsi Nieto en Jakub Smrz voor wist te blijven. Verder vinden we ook Lorenzo Lanzi en Josh Brookes in de top tien. SBK nieuwkomer Max Biaggi voelt zich nog steeds niet helemaal thuis op het nieuwe Assen getuige zijn 12e tijd waarmee hij niet eens de snelste Suzuki rijder is want dat is de voor Suzuki Germany uitkomende Max Neukirchner. Verder was de prestatie van Roberto Rolfo nou niet echt om over naar huis te schrijven. De Italiaanse Ten Kate rijder kwam vandaag niet verder dan P15.

(volledige uitslag op www.worldsbk.com button results)

CHARPENTIER PAKT VOORLOPIGE POLE, BARRY VENEMAN ZESDE !

Onder prachtige weersomstandigheden heeft de Fransman Sebastien Charpentier van het Hannspree Ten Kate Honda Team tijdens de eerste kwalificatie training VAN DE wk Supersport klasse op het TT Circuit Assen de snelste tijd gerealiseerd. Zijn tijd was slechts tweetiende langzamer dan het ronderecord op de in 2006 vernieuwde TT-baan. Het eerste deel van de training werd gedomineerd door de verrassend sterk rijdende Spanjaard David Salom. Na een zesde plaats te hebben behaald in Valencia lijkt de Yamaha coureur zijn draai te hebben gevonden in WK Supersport. Dat Charpentier hersteld is van zijn blessure bleek al tijdens de vrije training. In de kwalificatietraining was het de Fransman die wederom erg snel onder weg was en twintig minuten voor het eind de tot dan toe snelste tijd neerzette. Barry Veneman was continue in de voorste gelederen te vinden en stond een tijdlang op een zesde plek en noteerde zelfs een paar keer de snelste tijd. Met nog zeventien minuten op de klok zorgde de Duitser Jesco Günther voor een rode vlag situatie.

Na een pauze van bijna twintig minuten barste het geweld weer los. Door de drukte op de baan was het moeilijk een snelle tijd neer te zetten . De mannen van het Pioneer Hoegee Suzuki Racing Team, Vesa Kallio en Barry Veneman, gingen toch razendsnel rond en pakten een voorlopige tweede en derde plaats.

In de slotfase van de training gingen de tijden alsnog verder naar beneden en kwamen de heren in de buurt van het baanrecord. Het was tenslotte Charpentier met een tijd van 1:42.174 die de snelste was voor Broc Parkes en wereldkampioenschapleider Kenan Sofuoglu. Barry Venemen verloor een paar plaatsen en staat nu netjes 6e. Arie Vos, die vorig jaar 4e werd in zijn thuisrace, heeft zijn draai nog niet helemaal gevonden, en klokte de 23e tijd. Joan Veijer van het Duntep Racing Team staat op een voorlopig 26e plaats. Onze laatste Nederlander, Ghisbert van Ginhoven, reed op zijn Ducati 749R de 29e tijd.

(volledige uitslag op www.worldsbk.com button results)

VOORLOPIGE POLE VOOR BADOVINI IN SUPERSTOCK 1000CC

Op de Drentse Hei heeft Ayrton Badovini uit Italië van het Biassono UnionBike Team de voorlopige pole gepakt. Hij wordt gevolgd door Claudio Corti en Didier van Keymeulen. In de beginfase waren het de Italianen Claudio Corti, Michele Pirro en Ilario Dionisi die diverse keren van koppositie wisselden. De enige niet Italianen die zich in dit gezelschap probeerden te mengen waren Ronald ter Braake en de Belg Didier van Keymeulen. De Duitser Arne Tode heeft zijn circuit kennis die hij op gedaan heeft tijdens de ONK paasraces goed kunnen gebruiken en was vanaf het begin constant in de top tien te vinden.

Halverwege de training was het Van Keymeulen die de snelste tijd neerzette. De Belg die een onfortuinlijk weekend in Valencia heeft meegemaakt door een crash, lijkt zijn zinnen gezet te hebben op een overwinning in Assen. FIM Cup leider Niccolo Canepa lijkt zijn draai nog niet kunnen vinden. De winnaar van vorig jaar in de Superstock 600cc klasse in Assen zagen we nog niet in de top tien terug. In de laatste tien minuten van de eerste kwalificatie training werd er steeds sneller gereden. Het was Ayrton Badovini op zijn MV Agusta die het oude baanrecord van 1:43.467 verbeterde. Om een nog snellere tijd neer te zetten overschatte de Italiaan zich en schoof onderuit. De superstock 600cc kampioen van vorig jaar de Belg Xavier Simeon en de jongere broer van Jakub Smrz, Matej Smrz kwamen ook ten val. Niemand slaagde er in de slotfase in de razendsnelle tijd van Badovini te verbeteren, zijn tijd van 1:43.192 bleef staan. Corti, Van Keymeulen en Dionisi vergezellen Badovini voorlopig op de eerste startrij.

De snelste Nederlanders Ronald ter Braake en Raymond Schouten vinden we terug op respectievelijk de dertiende en veertiende plaats.

(volledige uitslag op www.worldsbk.com button results)

ROY TEN NAPEL GRIJPT NET NAAST 'POLE' IN 1e KWALIFICATIE SUPERSTOCK 600

De Fransman Maxime Berger heeft de voorlopige pole gepakt in de Superstock 600cc klasse voor Roy ten Napel en de Engelsman Greg Black. Vanaf de eerste minuut waren het Berger en Ten Napel die de training domineerden. De ex-Supersport coureur van 2006 Berger was degene die aan het langste eind trok. Met een supersnelle ronde verpulverde hij het baanrecord van Ten Napel. Met meer dan zeventiende voorsprong in een tijd van 1:46.137 pakte Berger de voorlopige pole voor Ten Napel en Black. Ten Napel zal morgen tijdens de tweede kwalificatie training alles uit de kast willen rijden om vanaf pole te mogen vertrekken op zondag. Na een schitterende podiumplaats in Valencia zullen de ogen op de jonge Assenaar gericht zijn dit weekend. Branko Srdanov uit Zwolle pakte een voorlopig zeventiende plaats. Mark ten Napel die de volledig eerste training in rook zag opgaan staat voorlopig op een 31e plek.

(Bron: www.racesport.nl)

(volledige uitslag op www.worldsbk.com button results)

CONTOUREN NIEUWE STRUBBEN TRIBUNE IN ZICHT

Tijdens de trainingen van het WK Superbike gaan de werkzaamheden aan de bouw van de nieuwe Strubben tribune in de noordlus van het TT Circuit Assen gewoon in volle gang door. De eerste pilaren en betonnen dwarsliggers van de betonnen tribune, die net als de Geert Timmer- en Hoofdtribune-tribune op 4 meter hoogte begint, prijken inmiddels boven de TT-baan uit.

De Nieuwe Strubben tribune, die 17 rijen hoog wordt en 4.800 zitplaatsen op een kuipzitje biedt, is vóór de 77e A-Style TT Assen gereed. Met de bouw van de aangrenzende TT World tribune wordt direct na de TT op 30 juni gestart. Tijdens de komende TT is de TT World tribune nog een stalen versie met houten planken. Voor de TT van 2008 zal de tijdelijk ingehuurde tribune vervangen worden door 3 betonnen tribunes, in dezelfde stijl gebouwd als de Strubben tribune, van elk 1.000 zitplaatsen.

Een geheel nieuwe locatie voor zitplaatsen in het Assen-drome, zoals de tribune omzoming van de noordlus in de wandelgangen genoemd wordt, is de Ossebroeken tribune. Deze stalen tribune voorzien van een kuipzitje, wordt voor iedere TT ingehuurd en biedt plaats aan 3.300 fans.

VOLG DE SUPERBIKE RESULTATEN OP INTERNET

Het WK Superbike is natuurlijk 200% LIVE te volgen op het TT Circuit Assen met de 3 grote Big Screen Vidiwalls voor de Winterdijk-, Geert Timmer-, Hoofd- en Haarbocht tribune. Maar mocht je onverhoopt verhinderd zijn of voordat je naar Assen afreist kan je up to date op de hoogte worden gehouden via de Nederlandse site www.RACESPORT.nl en de internationale Superbike website www.WORLDSBK.com Trainingsresultaten, voorbeschouwingen, verslagen, polls en gadgets zijn er te vinden op deze twee sites. Voor meer links surf je naar www.tt-assen.com

****************

Ingezonden persbericht