Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland nog niet op koers na eerste dag

Na de eerste dag van de A1GP op het circuit van Brands Hatch heeft A1 Team Nederland nog niet de juiste koers kunnen vinden voor de rest van het weekend. In de Rookie sessie van vanochtend zette Renger van der Zande een achtste en tiende tijd neer en tijdens de officiële vrije training in de middag reed Jeroen Bleekemolen een twaalfde tijd. Daarmee heeft A1 Team Nederland nog het nodige werk voor de boeg om tijdens de vrije training van morgenochtend en de kwalificatie verder naar voren te komen.

Renger van der Zande maakte in zijn Rookie sessie van twee keer 25 minuten zijn debuut op het circuit van Brands Hatch. In een rommelige sessie, die een aantal maal onderbroken werd met een rode vlag en ook nog een paar gele vlag situaties kende, reed Renger zijn snelste ronde in de eerste 25 minuten met een tijd van 1'16.987. Die eerste helft werd onder duidelijk koelere omstandigheden verreden en de tijden van vrijwel het hele veld waren in de tweede helft niet sneller.

Renger van der Zande; "De baan is wel echt heel gaaf, met veel hoogteverschil. Het lijkt een beetje op Zandvoort. Ik had er veel zin in om hier te rijden, het is een uitdagend circuit. Je ziet wel dat de ruwe snelheid er wel snel is, maar je ziet dan dat de jongens die hier vaker gereden hebben een voordeel hebben bij het finetunen. Wat de auto betreft zullen we denk ik nog flink moeten gaan zoeken, daar is nog veel tijd te vinden. Je ziet ook bij mij en Jeroen dat het er nog niet uitkomt. In de set up van de auto zijn we nog niet de goede kant opgegaan. Dat hielp allemaal niet mee. Het was ook nog eens een erg rommelige sessie, veel rode vlaggen. Al met al geen goede Rookie sessie".

Jeroen Bleekemolen kon in de vrije training van een uur ook nog niet voorin het veld meedoen. Ook tijdens deze sessie waren er de nodige rode vlaggen na crashes. Tot vlak voor het eind van de vrije training, die net als de Rookie sessie eerder werd gestopt na een spin van Groot Brittannie, was A1 Team Nederland nog in de top tien te vinden, maar aan het einde zakte het team nog een paar plaatsen. Bleekemolen zette uiteindelijk een snelste tijd neer van 1'16.438.

Jeroen Bleekemolen; "Het was niet het lekkerste begin van het weekend, dat is duidelijk. Er moet nog veel aan de auto verbeterd worden. We hebben wel enigszins een idee, tenminste we weten wat er gebeurt met de auto. Nu moeten we nog uitvinden hoe we dat op gaan lossen. Vandaag hadden we teveel last van overstuur. Maar goed, morgen hebben we nog een training waar we best nog wel wat kunnen vinden. Ik maak me nog niet teveel zorgen, maar we moeten natuurlijk een stuk verder naar voren. De baan is heel leuk om te rijden, heel veel uitdaging. Ik heb toch wel vertrouwen in de kwalificatie, als we wat meer uit de nieuwe banden kunnen halen. Dat is tot nu toe iedere keer zo gegaan. We moeten natuurlijk ook een goede uitgangspositie voor de race hebben en niet ergens achtste staan, maar willen bij de eerste drie of vier staan".

Morgenochtend om 11.00 uur lokale tijd is de laatste vrije training, gevolgd door de kwalificatie om 15.45 uur (16.45 uur Nederlandse tijd). Deze wordt live uitgezonden door RTL7 vanaf 16.30 uur.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl